TeamNL Roeien

Winst 1e ronde Bestuursbokaal kroon op bijzondere samenwerking

De eerste ronde van Aegon Bestuursbokaal kent dit jaar een bijzondere winnaar. Orca en Triton wonnen namelijk beide, met hun gezamenlijke plan om hun roeiactiviteiten gedeeltelijk te verplaatsen naar Vianen.

Een samenwerking tussen twee rivaliserende verenigingen uit dezelfde stad, het lijkt op papier een bijzondere stap. Toch is het volgens Tom Bresser van Triton de afgelopen jaren een logische ontwikkeling geweest: “Natuurlijk zijn we twee verenigingen met een eigen identiteit, maar in dit geval was er een gezamenlijk probleem: het tekort aan roeiwater in Utrecht. We riepen al een paar jaar lachend, we zetten gewoon ergens een container neer! De afgelopen jaren is die opmerking ontwikkeld tot een concreet plan waar we samen aan hebben gewerkt. Het is voor alle partijen beter om dit probleem gezamenlijk op te lossen.”

“Het is voor alle partijen beter dit probleem gezamenlijk op te lossen”

Meye Bloothooft, vanuit het bestuur van Orca betrokken bij de ontwikkeling van het plan, vult aan: “We roeien natuurlijk het liefste in het centrum van Utrecht, maar de druk op het Merwedekanaal is te groot. Vooral onze fanatieke roeiers hebben daar last van. We zijn daarom gaan kijken naar alternatieve plekken om te roeien en kwamen uit in Vianen. Met alle kosten en vergunningen is dat natuurlijk een flink project, dus sta je sterker als je dat samen kunt doen.”

eerste-ronde-aegon-bestuursbokaal

Al in de eerste maanden van 2017 moet de locatie in Vianen roeiklaar zijn en dus is de gefuseerde werkgroep volop bezig met de begroting. De prijs die bij het winnen van de eerste ronde van de Aegon Bestuursbokaal hoort, is daarom erg welkom. Tom: “We hadden nog een gat in de begroting, we zijn nu wederom een stap in de goede richting. Er lopen bovendien nog een aantal projecten om het resterende geld binnen te halen, zoals een crowdfundingactie. We hopen daarmee nog een flink bedrag binnen te halen. Des te meer we kunnen besteden, des te beter we onze toproeiers kunnen faciliteren.”

“Deze prijs is een mooie waardering en beloning voor het werk dat we al gedaan hebben”

Het winnen van de prijs geeft Meye en alle betrokken roeiers extra motivatie om de puntjes de komende maanden op de i te zetten: “We steken hier met z’n allen veel werk in en er volgt nog een belangrijke periode. De komende tijd moeten we bijvoorbeeld de vergunningen definitief regelen, een loods aankopen en natuurlijk uiteindelijk alles echt gaan neerzetten. Deze prijs is een mooie waardering en beloning voor het werk dat we al gedaan hebben.”

Kijk voor alle informatie op: https://knrb.nl/bestuursbokaal/

 

 

 

 

 

Ontdek meer roeinieuws

TeamNL Roeien

Deze Nederlandse ploegen starten in Parijs

Nieuws

Winnaars van het KNRB Junioren Instroomklassement 2024

Nieuws

Deze ploegen winnen het KNRB Eerstejaars Klassement 2024

Op de hoogte blijven van nieuws, roeiverhalen en topsport?
Ontvang de gratis nieuwsbrief!