TeamNL Roeien

WK-goud voor Karolien. Zilver voor Melvin, de achten en de vrouwen dubbel

© Merijn Soeters - www.merijnsoeters.com

Met licht tussen de boten pakt Karolien Florijn een historische gouden medaille in de skiff. Melvin pakt het zilver, net als beide achten en de vrouwen dubbel met Laila en Roos.

Karolien is de eerste Nederlandse roeister ooit die de wereldtitel in de skiff pakt. Haar hele internationale seizoen eindigt daarmee in een grote zegetocht. Zelfs olympisch kampioen Emma Twigg kon daar vandaag niks aan veranderen. Melvin Twellaar won het zilver. Hij vocht het – zoals heel dit jaar al – weer uit met Zeidler, maar de achterstand op de Duitser was vroeg in de race al te ver opgelopen.

Ook de Holland Acht veroverde het zilver. Als derde uit de start pushte ze zich langs de Australiërs, en liepen in de late honderd meters hard in op de Engelsen, maar de Britten bekroonde een feilloos seizoen met het goud. Pas geformeerd na het Wereldbeker-seizoen is het zilver voor Dieuwke en de mannen ontzettend knap.

De Vrouwen Acht bleef niet achter en roeide in een fantastische race ook naar het zilver. Voor alle roeisters in de boot hun tweede zilveren medaille dit WK: ongekend.

Slechts een half uur eerder stonden Laila en Roos al op het podium: ze startte de zilvervloot van vandaag door in de dubbel twee achter olympisch kampioen Roemenië te eindigen.

Winst van het Wereldbeker-seizoen en een goed EK bleken de voorbode te zijn voor een uiterst succesvol Wereldkampioenschap: TeamNL Roeien sluit het seizoen af met twee keer goud, acht keer zilver en eenmaal brons.

De uitslagen van de laatste WK-dag, zondag 25 september 2022:

BootnummerResultaat
Vrouwen Dubbeltwee W2x (Laila Youssifou, Roos de Jong)ZILVER (06:51.02)
Mannen Acht M8+ (Dieuwke Fetter, Guillaume Krommenhoek, Guus Mollee, Mick Makker, Michiel Mantel, Jacob van de Kerkhof, Abe Wiersma, Lennart van Lierop, Niki van Sprang)ZILVER
(05:25.52)
Vrouwen Skiff W1x (Karolien Florijn)GOUD
(07:31.66)
Mannen Skiff M1x (Melvin Twellaar)ZILVER (06:50.12)
Vrouwen Acht W8+ (Aniek van Veenen, Veronique Meester, Ymkje Clevering, Tinka Offereins, Roos de Jong, Hermijntje Drenth, Marloes Oldenburg, Laila Youssifou, Benthe Boonstra)ZILVER
(06:05.04)

Ontdek meer roeinieuws

TeamNL Roeien

World Cup III 2024: wie komen er in actie?

Nieuws

KNRB presenteert Olympisch roeipak en fanshirtcollectie 'ICONISCH'

Nieuws

Erasmiaans Gymnasium wint Nationaal Schoolroei Kampioenschap 2024

Op de hoogte blijven van nieuws, roeiverhalen en topsport?
Ontvang de gratis nieuwsbrief!