TeamNL Roeien

WK roeien 2016: 3x goud en 1x brons!

Er gebeurde veel vandaag! Het begon met de junioren en Bart Lukkes. Daarna werd de dag prachtig afgesloten met de gouden medailles van Marieke Keijser (BLW1x), Amber Kraak en Anne Marie Schonk (BLW2x) en de onder 23 Acht. Amos en Abe (BM2x) pakten ook nog eens een bronzen medaille. Na het brons van gister (BW4-) komt het medailletotaal voor de onder 23 equipe op 3 keer goud en 2 keer brons!

 

wk-roeien-3x-goud-1x-brons-foto-1

 

JW8+
De meisjes acht is er niet in geslaagd zich te kwalificeren voor de finale van zondag. Celine den Bremer (Zwolsche), Willemijn van Olderen (Cornelis tromp), Tommie de Rooij (De Amstel), Susan Temming (Viking), Ilse Feenstra (De Maas), Femke Paulis (Salland), Fenna Verberne (Het Spaarne), Mick Jonkers (De Amstel) en Jip Swildens (st) (Hemus) werden derde in de halve finale met 5 seconden achterstand op de nummer twee Roemeni├ź. De meiden varen zondag de B-finale.

JW1x
Karolien Florijn won haar herkansing met gemak en roeide ook ruim de snelste tijd van alle herkansingen in de skiff. Zij heeft zich hiermee geplaatst voor de halve finales van morgen.

JM8+
de jongens acht werd tweede in de herkansing en dat is genoeg voor een plek in de finale. Jan Douwe de Boer (Wetterwille), Obbe Tibben (’t Diep), Pieter Kerpestein (De Amstel), Joris Moerman (RIC), Gert-Jan van Doorn (Die Leythe), Olav Molenaar (Het Spaarne), Thomas van Olderen (Cornelis Tromp), Jorke Kooijenga (Willem III) en Mees van Nierop (st) (Het Spaarne) zullen zondag gaan strijden om de titel.

JM4x
Willem Buist (De Hoop), Lodewijk Tilanus (Willem III), Charles de Monchy (De Maas) en Thomas Hogeboom (Willem III) kwamen helaas net tekort om zich te kwalificeren voor de halve finale. Ze zullen nu de halve finale voor de C- en D-finale gaan roeien.

JM2x
Ben van Brussel (Hemus) en Tristan Voskuilen (De Amstel) roeiden zich naar een tweede plek in de kwartfinales. Dit is genoeg om morgen de halve finales te mogen roeien en op jacht te gaan naar een finaleplaats.

JM1x
Bram Schwarz (Het Spaarne) werd derde in de heat en plaatste zich hiermee voor de halve finale.

JM2-
Wiebe Veenstra en Jan Christian Nelis werden helaas derde in hun heat. Ze eindigden 2,5 seconden achter de nummer twee. Dit was niet genoeg voor een halve finaleplaats. Ze zullen morgen de halve finale voor een plek in de C- of D-finale roeien.

LM1x
Bart Lukkes (Proteus) roeide vandaag in de halve finales om de C- of D-finale. Hij werd hierin tweede en zal morgen dus de C-finale roeien.

BLW1x
Marieke Keijser (De Maas) wint op haar thuisbaan met gemak de finale en behaalt een gouden medaille! Op de eerste 500 meter lag ze nog nipt achter de Mexiacaanse, maar vanaf dat moment was ze los en gaf ze de voorsprong niet meer uit handen. Een hele mooie prestatie!

 

 

Ontdek meer roeinieuws

Nieuws

AROSS en De Hertog organiseerden samen juniorenwedstrijd: 'een geslaagde dag'

Nieuws

ARB: Uitslagen & foto's

TeamNL Roeien

Nederland wint World Rowing Cup na successen op WCIII

Op de hoogte blijven van nieuws, roeiverhalen en topsport?
Ontvang de gratis nieuwsbrief!