TeamNL Roeien

WK roeien 2016: Brons voor Karolien Florijn

Vandaag stonden de A-finales van Karolien Florijn en de junioren jongens acht op het programma. Daarnaast streden de JW4-, JM2x, JW8+ en de JM1x in hun B-finale.

JW1x
Karolien Florijn wint met een spectaculaire eindsprint het brons!

JW4-
De meisjes vier zonder met Fieke Verhaaf (Cornelis Tromp), Naomi Visser (Willem III), Femke van de Vliet (Viking) en Anne Klok (De Amstel) mochten vandaag een uur later dan gepland als eerste startten. Zij finishten als vierde in de B-finale.

JW8+
Ook de meisjes acht kwam vandaag in actie in de B-finale. Celine den Bremer (Zwolsche), Willemijn van Olderen (Cornelis tromp), Tommie de Rooij (De Amstel), Susan Temming (Viking), Ilse Feenstra (De Maas), Femke Paulis (Salland), Fenna Verberne (Het Spaarne), Mick Jonkers (De Amstel) en Jip Swildens (st) (Hemus) werden eerste.

JM1x
Bram Schwarz (Het Spaarne) werd vierde in de B-finale.

JM2x
Ben van Brussel (Hemus) en Tristan Voskuilen (De Amstel) werden vierde in de B-finale.

wk-roeien-brons-karolien-florijn-foto-1

JM8+
De junioren jongens acht slaagde er via de herkansing in om zich te plaatsen voor de finale. De heren, Jan Douwe de Boer (Wetterwille), Obbe Tibben (’t Diep), Pieter Kerpestein (De Amstel), Joris Moerman (RIC), Gert-Jan van Doorn (Die Leythe), Olav Molenaar (Het Spaarne), Thomas van Olderen (Cornelis Tromp), Jorke Kooijenga (Willem III) en Mees van Nierop (st) (Het Spaarne) kwamen als zesde over de finish.

Foto’s: Ellen de Monchy

Ontdek meer roeinieuws

Nieuws

AROSS en De Hertog organiseerden samen juniorenwedstrijd: 'een geslaagde dag'

Nieuws

ARB: Uitslagen & foto's

TeamNL Roeien

Nederland wint World Rowing Cup na successen op WCIII

Op de hoogte blijven van nieuws, roeiverhalen en topsport?
Ontvang de gratis nieuwsbrief!