TeamNL Roeien

WK roeien 2016: De junioren trappen af

Vandaag kwamen de junioren voor het eerst in actie. Zij roeiden vandaag hun heats. Daarnaast kwamen Mieke en Lennart nog in actie voor de onder 23 equipe en Bart en Lisa voor de senioren.

JW4-
De meisjes vier zonder startte vanochtend als eerste van alle Nederlandse ploegen. Fieke Verhaaf (Cornelis Tromp), Naomi Visser (Willem III), Femke van de Vliet (Viking) en Anne Klok (De Amstel) finishten als derde in de heat, wat goed is voor een halve finaleplaats.

JM4x
Willem Buist (De Hoop), Lodewijk Tilanus (Willem III), Charles de Monchy (De Maas) en Thomas Hogeboom (Willem III) moesten bij de top vier in de heat eindigen, om zich gelijk te plaatsen voor de kwartfinales. Dit lukte en zij kwamen als derde over de streep. Ze moesten Duitsland en Groot Brittannië voor laten gaan.

JM2x
Ben van Brussel (Hemus) en Tristan Voskuilen (De Amstel) wonnen de heat voor China en Estland. Door de winst zijn ze zeker van een plek in de kwartfinales.

JM1x
Bram Schwarz (Het Spaarne) werd vierde in zijn heat en dit betekent ook voor hem een plek in de kwartfinale.

JM2-
Wiebe Veenstra en Jan Christian Nelis werden tweede in hun heat, maar helaas was dit niet genoeg om zich te plaatsen voor de halve finale. Alleen de nummer 1 ging rechtstreeks door. Dit houdt in dat de heren een herkansing zullen moeten roeien.

JW8+
Helaas ook een herkansing voor de junioren meisjes acht. De acht, die bestaat uit Celine den Bremer (Zwolsche), Willemijn van Olderen (Cornelis tromp), Tommie de Rooij (De Amstel), Susan Temming (Viking), Ilse Feenstra (De Maas), Femke Paulis (Salland), Fenna Verberne (Het Spaarne), Mick Jonkers (De Amstel) en Jip Swildens (st) (Hemus), slaagde er niet in zich direct te plaatsen. Ze finishte als laatste in de heat.

JW1x
Karolien Florijn lukte het ook net niet om zich in een keer te plaatsen voor de halve finale. Ze werd tweede in haar heat, maar moet toch een herkansing roeien.

JM8+
De junioren jongens acht slaagde er, net als hun vrouwelijke collega’s, niet in om zich direct te plaatsen voor de finale. De heren, Jan Douwe de Boer (Wetterwille), Obbe Tibben (’t Diep), Pieter Kerpestein (De Amstel), Joris Moerman (RIC), Gert-Jan van Doorn (Die Leythe), Olav Molenaar (Het Spaarne), Thomas van Olderen (Cornelis Tromp), Jorke Kooijenga (Willem III) en Mees van Nierop (st) (Het Spaarne), zullen moeten herkansen.

BW1x
Mieke Wilms roeide vandaag de halve finale om een plek in de C- of D-finale. Ze werd in deze halve finale vierde en dat betekent dat ze morgen de D-finale zal roeien.

BLM1x
Ook Lennart van Lierop roeide voor een plek in de C- of D-finale. Hij werd tweede, dus zal morgen in de C-finale aan de start verschijnen.LM1x
Bart Lukkes was in het senioren toernooi nog in de race voor een plek in de finale. Helaas werd hij vandaag vierde in de kwartfinale en dat betekent dat hij nu gaat roeien om een plek in de C- of D-finale.

LW1x
Lisa Wörner heeft zich geplaatst voor de C-finale, door als tweede te eindigen in de halve finale om de C- of D-finale.

Coverfoto: Ellen de Monchy

Ontdek meer roeinieuws

TeamNL Roeien

Deze Nederlandse ploegen starten in Parijs

Nieuws

Winnaars van het KNRB Junioren Instroomklassement 2024

Nieuws

Deze ploegen winnen het KNRB Eerstejaars Klassement 2024

Op de hoogte blijven van nieuws, roeiverhalen en topsport?
Ontvang de gratis nieuwsbrief!