TeamNL Roeien

WK roeien 2016: Het was een groot roeifeest in Rotterdam

Afgelopen week was de Willem-Alexanderbaan in Rotterdam de ‘place to be’. Het grootste WK roeien ooit in de geschiedenis was een groot feest. De junioren, de onder 23 equipes en de niet-olympische velden streden om de wereldtitels. De Nederlandse successen maakte de feestvreugde compleet.

Organisatie
Tijdens de afgelopen week werd in Rotterdam gestreden om de wereldtitels voor junioren, voor onder 23 en voor niet-olympische velden. Het organisatie comité heeft een prachtig WK neergezet. Zeven dagen lang was de Willem-Alexanderbaan het roei-middelpunt van de hele wereld. Ook de vele vrijwilligers die zich hard hebben ingezet voor dit evenement, maakten de WK tot een succes. De KNRB kijkt terug op een succesvol WK en wil alle betrokkenen bedanken.

wk-roeien-roeifeest-rotterdam-foto-1

Nederlands succes
De toeschouwers konden tijdens het WK ook genieten van Nederlandse deelname. In veel velden streden Nederlandse ploegen om een medaille. Klik hier voor een overzicht van de gehele Nederlandse equipe. De onder 23 equipe wist maar liefst vijf medailles binnen te halen, drie keer goud en twee keer brons. Goud was er voor Marieke Keijser in de lichte skiff, voor Amber Kraak en Anne Marie Schonk in de lichte dubbel en voor de U23 mannen Acht. Met deze geweldige prestaties is Nederland als eerste geëindigd in de medaillespiegel U23. Bij de junioren werd één medaille in de wacht gesleept. Karolien Florijn roeide op de afsluitende dag naar een bronzen medaille. Natuurlijk komen deze prestaties niet tot stand zonder de coaches en begeleiding.

wk-roeien-roeifeest-rotterdam-foto-2

Marieke Keijser – Foto: Merijn Soeters

wk-roeien-roeifeest-rotterdam-foto-3

Amber Kraak en Anne Marie Schonk – Foto: KNRB

wk-roeien-roeifeest-rotterdam-foto-4

De onder 23 Acht – Foto: Merijn Soeters

Michiel Oyen, Nelson Ritsema, Michiel Mantel, Jaap Scholten, Maarten Hurkmans, Simon van Dorp, Lex van den Herik, Max Ponsen, Diederik van Engelenburg

wk-roeien-roeifeest-rotterdam-foto-5

Amos Keijser en Abe Wiersma – Foto: Merijn Soeters

wk-roeien-roeifeest-rotterdam-foto-6

Hermijntje Drenth, Eline Feitsma, Ymkje Clevering, Veronique Meester – Foto: Merijn Soeters

wk-roeien-roeifeest-rotterdam-foto-7

Karolien Florijn – Foto: Merijn Soeters

Huldiging olympische roeiers
De bond huldigde zaterdag 27 augustus de olympische roeiers in het bijzijn van familie, vrienden, oud-olympiërs en fans tijdens een feestelijke bijeenkomst in de Aegon fanzone. Tijdens de Olympische Spelen in Rio waren er drie roeimedailles voor Nederland. Goud voor Maaike Head en Ilse Paulis in de lichte dubbeltwee (LW2x), zilver voor de vrouwen dubbelvier (W4x) met Carline Bouw, Inge Janssen, Nicole Beukers en Chantal Achterberg en brons voor de Holland Acht (M8+).Voorafgaand aan de huldiging kreeg Frans Cornelis, voorzitter van de KNRB, een Koninklijke onderscheiding. Hij ontving de onderscheiding van Anne Marie Kennis, locoburgemeester van zijn woonplaats Blaricum.

wk-roeien-roeifeest-rotterdam-foto-8
wk-roeien-roeifeest-rotterdam-foto-9

Ontdek meer roeinieuws

TeamNL Roeien

Deze Nederlandse ploegen starten in Parijs

Nieuws

Winnaars van het KNRB Junioren Instroomklassement 2024

Nieuws

Deze ploegen winnen het KNRB Eerstejaars Klassement 2024

Op de hoogte blijven van nieuws, roeiverhalen en topsport?
Ontvang de gratis nieuwsbrief!