TeamNL Roeien

WK roeien 2016: wat gebeurde er op dag 1?

Een goede eerste dag vandaag voor de Nederlandse equipe onder 23. De dag begon met onstuimig weer, maar er werd wel geroeid! Met een finaleplaats, 4 halve finaleplaatsen, 2 kwart finaleplaatsen en twee herkansingen hebben de Nederlanders de eerste dag van de WK overleefd.

BW1x
Mieke Wills van Njord kwam vandaag als eerste Nederlander in actie. In de derde heat van de skiff werd zij vierde en dat betekent dat Mieke zich klaar kan maken voor de kwartfinales op dinsdag. Zij finishte 9 seconden achter de Amerikaanse Cicely Madden, die de heat won. Daartussen finishte nog een Nieuw-Zeelandse en een Spaanse.

BM2x
Amos Keijser en Abe Wiersma zijn door naar de halve finales. De heren wonnen hun heat met 3 seconden voorsprong op het Canadese paar, dat tweede werd. De halve finales zijn dinsdag aan het einde van de dag.

BLW1x
Marieke Keijser van De Maas uit Rotterdam vaart een thuiswedstrijd en is dit toernooi goed begonnen. Ze plaatste zich voor de halve finales (dinsdag) en roeide bovendien de snelste tijd (07:50;46 min) uit het veld.

BLM1x
Lennart van Lierop van Skoll plaatste zich voor de kwartfinales. Dit deed hij door als vierde te finishen in zijn heat, met ruim 15 seconden achter de nummer 1 (CZE).

BLM2-
Frank Tijdink (Theta) en Koen van Brussel (Vidar) waren helaas wat minder succesvol op de eerste dag en zullen zich morgen nogmaals moeten laten zien in de herkansing. Ze werden vijfde en laatste in de heat, met zo’n 15 seconden achterstand op nummer 4 Japan.

BLW2x
Amber Kraak (vidar) en Anne Marie Schonk (Nereus) behaalden in hun heat een tweede plaats en dat betekent net genoeg. De nummers een en twee plaatsten zich direct voor de halve finales. De dames eindigden 0,4 seconden achter winnaar Duitsland. Het gat met de nummer drie was gelukkig wat groter en bedroeg zo’n vier seconden.

BW4-
Hermijntje Drenth (SilVia), Eline Feitsma (Gyas), Ymkje Clevering (Gyas) en Veronique Meester (Nereus) hebben zich gelijk zeker gesteld van een plek in de A-finale. Ze werden tweede in de heat, met nog geen seconde verschil achter de nummer een Roemenië. De Engelse boot werd derde op 6 seconden achterstand.

BLM4-
Nick Overkamp (Laga), Vincent de Vegt (Gyas), Abel Bokdam (Triton) en Joost van Rietbergen (Triton) kwamen tekort om zich in een keer te plaatsen voor de halve finales. Zij zullen morgen weer in actie komen in de herkansing.

BM8+
Michiel Oyen (Nereus), Nelson Ritsema (Nereus), Michiel Mantel (Willem III), Jaap Scholten (Nereus), Maarten Hurkmans (Nereus), Simon van Dorp (Willem III), Lex van den Herik (Nereus), Max Ponsen (Willem III) en Diederik van Engelenburg (st) (Proteus) vormen de onder 23 Acht en het team is goed begonnen aan de WK. Een eerste plaats in de heat en de snelste tijd van het veld brengt de Acht naar de halve finales, die dinsdag op het programma staan.

Cover foto – Ellen de Monchy

 

Ontdek meer roeinieuws

TeamNL Roeien

World Cup III 2024: wie komen er in actie?

Nieuws

KNRB presenteert Olympisch roeipak en fanshirtcollectie 'ICONISCH'

Nieuws

Erasmiaans Gymnasium wint Nationaal Schoolroei Kampioenschap 2024

Op de hoogte blijven van nieuws, roeiverhalen en topsport?
Ontvang de gratis nieuwsbrief!