TeamNL Roeien

WK roeien 2016: wat gebeurde er op dag 2?

Vandaag werden er twee herkansingen gevaren door de onder 23 equipe (BLM4- en de BLM2-). Daarnaast begonnen de senioren aan het toernooi.

BLM2-
Frank Tijdink en Koen van Brussel redden het vandaag helaas niet om zich, via de herkansingen, te plaatsen voor de halve finales. Zij werden zesde en tevens laatste in de herkansing met ongeveer 8 seconden achterstand op de nummer vijf. De mannen roeien donderdag de C-finale.

https://www.facebook.com/wrch2017/videos/534035973468120/

BLM4-
Nick Overkamp (Laga), Vincent de Vegt (Gyas), Abel Bokdam (Triton) en Joost van Rietbergen (Triton) kwamen in de herkansing helaas iets meer dan een seconde tekort om zich te plaatsen voor de halve finale. Zij werden vierde en dat betekent dat ze donderdag roeien in de C-finale.

W4-
Jocelyn Spruit (Okeanos), Kyra de Vries (Orca), Annemarie Bernhard (Orca) en Willeke Vossen (Triton) zijn er niet in geslaagd om in een keer de finale te halen. Ze werden derde, tevens laatste, in hun heat. Morgen staat de herkansing op het programma.

M2+
Olympiërs Roel Braas en Mitchel Steenman roeien dit WK met stuurman Peter Wiersum. Vandaag leverde dat een eerste plek op in de heat. Donderdag staan de halve finales op het programma.

https://twitter.com/rsvu/status/767655984563093508

LW1x
Lisa Wörner werd derde in de heat en moet daardoor helaas de herkansing roeien voor een plek in de halve finale. Zij finishte ruim 8 seconden achter de nummer 1 uit Nieuw-Zeeland.

https://twitter.com/GBRowingTeam/status/767718949849010177

LM1x
Bart Lukkes werd vijfde in de heat en dat betekent morgen herkansen.

LM4x
Ward van Zeijl (Asopos de Vliet) , Sander van Dijk (Proteus), Berend Mortier (Nereus) en Just van der Endt (Gyas) roeiden zichzelf naar een vierde plek in de heat. Ook voor deze vier mannen is het helaas niet genoeg om zich direct te plaatsen voor de finale. Morgen staat de herkansing op het programma.

Coverfoto: Ellen de Monchy

Ontdek meer roeinieuws

TeamNL Roeien

World Cup III 2024: wie komen er in actie?

Nieuws

KNRB presenteert Olympisch roeipak en fanshirtcollectie 'ICONISCH'

Nieuws

Erasmiaans Gymnasium wint Nationaal Schoolroei Kampioenschap 2024

Op de hoogte blijven van nieuws, roeiverhalen en topsport?
Ontvang de gratis nieuwsbrief!