TeamNL Roeien

WK Roeien 2020 ook afgelast

Waar er nog een sprankel hoop was dat er dit seizoen nog gestreden kon worden om de wereldtitels, is helaas vandaag het nieuws gekomen dat ook het WK Roeien en het WK Coastal niet door gaan dit jaar. Het WK Roeien stond gepland van 16 tot en met 23 augustus in Bled, Slovenië. Het WK Coastal van 1 oktober tot en met 3 oktober in Oeiras, Portugal

Vandaag heeft FISA de knoop doorgehakt om het WK Senioren, Onder 23, en Junioren niet door te laten gaan. Eerder was er nog sprake van dat de mogelijkheden om de Olympische- en Paralympische nummers toe te voegen aan het WK senioren bekeken zouden worden. Echter, in verband met de ontwikkelingen rondom het corona virus is besloten dit niet door te laten gaan.

Door het annuleren van het WK, staat alleen het EK Roeien (junioren, onder 23 en senioren) nog op de planning voor het najaar. De opties daarvoor worden momenteel nog bekeken. FISA geeft verder aan dat zij, nu de datum van de Olympische- en Paralympische Spelen 2021 bekend zijn geworden, aan de slag gaan met de planning van de roei evenementen van 2021. Hier wordt onder andere gekeken naar de Olympische- en Paralympische kwalificatiemomenten. Eerder werd al wel bekend dat de boten die zich al hebben geplaatst voor de Spelen, deze kwalificatie behouden.

De technische staf kijkt momenteel naar de planning van het talentenprogramma en topsportprogramma. Hier worden roeiers en coaches over geïnformeerd indien er meer duidelijk is.

Het WK Coastal is verplaatst naar oktober 2021 in Oeiras, Portugal. Tijdens het toernooi in 2021 mogen ook junioren deelnemen om zich te plaatsen voor de Youth Olympic Games 2022. In december wordt mogelijk besloten dat coastal roeien een Olympisch nummer wordt.

Coverfoto © Merijn Soeters – www.merijnsoeters.com

Ontdek meer roeinieuws

TeamNL Roeien

World Cup III 2024: wie komen er in actie?

Nieuws

KNRB presenteert Olympisch roeipak en fanshirtcollectie 'ICONISCH'

Nieuws

Erasmiaans Gymnasium wint Nationaal Schoolroei Kampioenschap 2024

Op de hoogte blijven van nieuws, roeiverhalen en topsport?
Ontvang de gratis nieuwsbrief!