TeamNL Roeien

WK Sarasota: de eerste indruk!

De Nederlandse equipe is afgelopen zondag vertrokken naar Sarasota, waar het WK roeien zal plaatsvinden van 24 september t/m 1 oktober. Inmiddels zijn de roeiers en hun begeleiding goed aangekomen bij het Nathan Benderson Park waar de wedstrijden worden geroeid. Ben je benieuwd hoe de reis verliep en wat de eerste indruk is? Bekijk het door de ogen van de roeiers!

De weg naar het WK roeien zag er voor de mannen anders uit dan voor de vrouwen. De roeiers van hoofdcoach Mark Emke bleven op de Bosbaan. Josy Verdonkschot (hoofdcoach vrouwen) trof met zijn roeisters de laatste voorbereidingen in het Italiaanse Pusiano.

https://www.instagram.com/p/BY8FUYTF1Lb/?hl=nl&taken-by=sophiesouwer

De mannen trainden afwisselend op de Bosbaan en bij roeivereniging Pampus. Hier maakte roeifotograaf Merijn Soeters voor vertrek foto’s van onze ploegen en roeiers. Het is altijd een uitdaging om de mannen in het gareel te krijgen voor de beste foto!

https://www.instagram.com/p/BYqggPLBfbK/?hl=nl&taken-by=tonewieten

Na alle verplichtingen in Nederland is het eindelijk tijd voor vertrek! Ik ga naar het WK roeien en ik neem mee…

https://www.instagram.com/p/BZIV3IsnU3a/?hl=nl&taken-by=kaj.hendriks

De vrouwen kwamen vrijdag terug uit Pusiano en kregen hun WK-kleding op Schiphol. Om alle puntjes op de spreekwoordelijke i te zetten, ging Marloes ook nog naar de kapper. Als je haar maar goed zit!

https://www.instagram.com/p/BZD_ec1gdU2/?hl=nl&taken-by=roeibond

https://www.instagram.com/p/BZELmfVhTOd/?hl=nl&taken-by=marloes_oldenburg

Als alle voorbereidingen zijn getroffen, is het tijd voor de vlucht naar Amerika. De Nederlandse equipe heeft een lange reis voor de boeg, maar in goed gezelschap gaat de tijd vast sneller, toch Annika?!

https://www.instagram.com/p/BZLMr_eFTiL/?hl=nl&taken-by=annikameer

Ook Mechiel had goed gezelschap om zich heen. Okeanos zwaaide hun helden uit op Schiphol. Eenmaal in de lucht vloog de piloot over de roeibaan in Sarasota. De equipe is veilig geland!

https://www.instagram.com/p/BZKZ7VAAn0-/?hl=nl&taken-by=mechielversluis

Aangekomen op de venue zijn de eerste indrukken positief. De schade die werd verwacht als gevolg van orkaan Irma valt gelukkig mee. De organisatie en de vrijwilligers zijn nog hard bezig om alles op te bouwen!

https://www.instagram.com/p/BZMK_iXnNFP/?hl=nl&taken-by=aerinoort

https://www.instagram.com/p/BZL6fj0lSmN/?hl=nl&taken-by=thijsgeurts22

Onze mannen zijn natuurlijk bereid om een handje te helpen bij het opbouwen van de ergometerruimte!

En deze ergometers nemen ze ook gelijk in gebruik! De temperaturen liggen in Florida wel wat hoger dan hier in Nederland.

https://www.instagram.com/p/BZMXeTmFRNq/?hl=nl&taken-by=bjornvdende

De dames hebben vandaag een looptraining. Tegelijkertijd een mooie gelegenheid om de venue te verkennen.

Amerika is het land van groot, groter, grootst. Zo ervaren ook onze roeiers! De vrouwen liepen tegen een bijzondere Amerikaanse truck aan en CornΓ© neemt een alternatief vervoersmiddel.

https://www.instagram.com/p/BZMszoWnlJb/?hl=nl&taken-by=roos.dj

Naast dat fotograaf Merijn Soeters vooraf portretfoto’s heeft gemaakt, is hij ook aanwezig in Sarasota om mooie foto’s voor ons te maken!

https://www.instagram.com/p/BY_GEfRl74C/?hl=nl&taken-by=merijnsoeters

Dus: een goede eerste indruk van de venue en de organisatie. Het ziet er goed uit en nog vijf dagen aftellen naar de start van het toernooi. En nu maar hopen dat de roeiers geen krokodillen tegenkomen!

https://www.instagram.com/p/BZMEb4Jg451/?hl=nl&taken-by=roeibond

Elke wedstrijddag zal roeien.nl een liveblog bijhouden van de gebeurtenissen in Sarasota! Houd deze website dus goed in de gaten voor het laatste nieuws!Β 

Ontdek meer roeinieuws

TeamNL Roeien

TeamNL Roeien op World Cup I: elf medailles

Nieuws

TeamNL Roeien op World Cup I: Dag 2

TeamNL Roeien

TeamNL Roeien op World Cup I: de Heats

Op de hoogte blijven van nieuws, roeiverhalen en topsport?
Ontvang de gratis nieuwsbrief!