TeamNL Roeien

Zilvervloot wordt goudtrein op World Cup III

Op de finaledag in Luzern werden de gouden medailles aaneengeregen: Karolien in de skiff, de Mannen Dubbeltwee met Stef en Melvin en allebei de dubbelvieren zegevierden en hielden de concurrentie voor de volgende maand te verdelen wereldtitels start-to-finish achter zich. Einde dag voegde de Holland Acht daar nog zwaarbevochten brons aan toe.

‘Optimalisatie’

‘Optimaliseren van de boten’ noemden we de wisselingen in de selectie vorige maand. Na de derde wereldbeker lijkt daar weinig aan gelogen: voorheen zilveren boten kleurden goud, en de bovenste plek van de medaillespiegel lonkt wederom.

Karolien ging door waar ze al sinds Tokio mee bezig is: winnen, met afstand van de concurrentie uit Australië en de olympisch kampioene uit Nieuw-Zeeland. Stef en Melvin hebben na het EK de “magie” van Tokio teruggevonden en knalden ongenaakbaar naar het goud, de olympisch kampioenen uit Kroatië achter zich latend.

De Vrouwen Dubbelvier zette favoriet China direct op een dek achterstand en hielden dat de gehele race in stand. De olympisch kampioenen uit het Verre Oosten misten uiteindelijk zelfs het podium. Ook de mannen, met Europees skiffkampioen Lennart nu op boeg, leidde vrijwel hun hele race naar het goud.

In een gewijzigde opstelling én boot trad ook de Holland Acht aan. Roemenië en hun eindsprint werden gepareerd, maar de Britten bleven de Oranje mannen voor, evenals dit keer Australië, die verrassend het goud grepen.

Gemist werd het podium door de zowel de mannen als vrouwen vierzonder. Na een felle start moesten ze lossen op de Britse en Australische boten. De nieuw gevormde vrouwen dubbeltwee met Lisa en Nika werd vijfde. ’s Ochtendsvroeg kwamen Willemijn en Ilse (W2-) al in actie: in de B-finale werden ze tweede. Bekijk alle uitslagen en tijden via World Rowing.

Obertraun en WK

De selectie van TeamNL Roeien is een kleine week in Amsterdam, om daarna weer de bergen in Oostenrijk op te gaan. Hoogtestage nummer twee moet de groep optimaal voorbereiden op het WK in Belgrado. Op het spel: wereldtitels en olympische startbewijzen. Parijs 2024 komt steeds dichterbij.

Blijf die weg naar de lichtstad volgen via @teamnlroeien.

Stef en Melvin winnen goud – door @benedict_tufnell

Ontdek meer roeinieuws

Nieuws

AROSS en De Hertog organiseerden samen juniorenwedstrijd: 'een geslaagde dag'

Nieuws

ARB: Uitslagen & foto's

TeamNL Roeien

Nederland wint World Rowing Cup na successen op WCIII

Op de hoogte blijven van nieuws, roeiverhalen en topsport?
Ontvang de gratis nieuwsbrief!