TeamNL Roeien

Goud voor Lisa en Fien |WK Junioren

Vannacht werd het WK Junioren afgesloten met 4 B finales en 2 A finales. De Nederlandse jongens en meisjes mochten nog een keer alles geven en laten zien waarvoor ze naar Tokio zijn gekomen. Met resultaat want Nederland gaat met een gouden medaille naar huis!

Lisa Bruijnincx en Fien van Westreenen nemen een gouden medaille mee naar huis. De meisjes dubbeltwee liet met overtuiging China achter zich. Twee dolgelukkige meiden stonden op het podium. Na deze gouden prestatie mocht van Opzeeland nog haar finale in de skiff racen. Ze gaf alles wat ze in zich had, maar helaas was het niet voldoende voor een podiumplek. Een 5e plek was wat er voor nu in zat en ook daar mag zij trots op zijn.

De Nederlandse supporters komen de meisjes dubbeltwee feliciteren

B finales

Vier Nederlandse ploegen kwamen in actie tijdens de B finales. De race van de meisjes dubbelvier en jongens dubbelvier was een stabiele wedstrijd en beide ploegen behaalden een 3e plek in de B finale. Wat betekent dat zij 9e van de wereld zijn geworden. De jongens dubbeltwee hadden een moeizame start, maar wisten de draad op te pakken en racede een fantatische 3e 500 meter. De baan was net niet lang genoeg voor de winst en eindigden ze op de 2e plek net achter de Nieuw-Zeelanders. Joost Schwarz sloot de B finales af in de jongens skiff, waarbij het leek alsof de Duitser er met de winst vandoor ging. Echter viel hij stil in de laatste 500 meter en Schwarz bleef koeltjes door roeien. Met een 2e plek als resultaat en dus 8e van de wereld.

De junioren vliegen maandag weer terug naar Nederland en mogen met trots terug kijken op het toernooi in Tokio!

De jongens dubbeltwee kapot na een fantastische eindsprint.