Toproeien

Warme eerste finaledag zorgt voor uiteenlopende resultaten

Op de eerste finaledag van het U23 kampioenschap in Sarasota zijn vijf ploegen gestart. Zowel de mannen dubbeltwee met daarin Jaap de Jong en Ralf Rienks, als de lichte mannen skiffeur Obbe Tibben hebben zich in de halve finale van vandaag weten te plaatsen voor de A-finale van morgen.

De dames dubbelvier wist zich eerder deze week al direct te plaatsen voor de A-finale van vandaag. Na een spannende race op kop te varen werd de ploeg in de eindsprint vermoedelijk bevangen door de hitte. Roeister Dullemans werd onwel. Nadat de dubbelvier als zesde over de finish kwam is Tessa door de kamprechter meegenomen naar de sportartsen en fysio en inmiddels voor controle naar het ziekenhuis.

Na een reeks succesvolle races zijn Jessy Vermeer en Eve Stewart vandaag vijfde geworden in de A-finale. De ploeg is pas enkele weken voor Henley Royal Regatta samen gaan trainen en heeft hiermee hoge ogen gegooid op het internationale platform.

De mannen tweezonder met Robert Tiemeijer en Willem van Soest voer vandaag een spannende B-finale met als grootste tegenstander Duitsland. De hele race voeren beide ploegen binnen anderhalve seconden van elkaar. De Duitse mannen wisten hun boot 0.45 seconden eerder over de finish te krijgen. Tiemeijer en Van Soest moesten hierdoor na een mooie race genoegen nemen met een tweede plaats.

Klik hier om de wedstrijden te volgen of de laatste uitslagen te bekijken.

Ontdek meer roeinieuws

Toproeien

Twee maal zilver tijdens de Junioren Regatta in München

Nieuws

Talentvolle acht wint van Washington op Windermere Cup in Seattle

Toproeien

Hoe volg ik de Junioren Regatta in München dit weekend?

Op de hoogte blijven van nieuws, roeiverhalen en topsport?
Ontvang de gratis nieuwsbrief!