TeamNL Roeien

WRC Rotterdam dag 3: veel ploegen op het podium

Dit was de World Rowing Cup Final in Rotterdam. De Nederlandse equipe heeft zich van haar goede kant laten zien op deze thuiswedstrijd. De slotdag bestond uit spectaculaire wedstrijden met daarbij een aantal medailles.

Annika van der Meer en Corné de Koning winnen voor de tweede dag op rij een gouden medaille. Waar zij dit gister nog individueel deden, wonnen zij vandaag overtuigend van tegenstander Oekraïne in het PR2 Mix2x veld. Ook de PR3 Mix4+ behaalde vandaag een podiumplaats, na twee kilometer zwoegen wonnen zij een bronzen medaille.

De dag begon met de mannen ploegen in de B finales. Niki van Sprang en Amos Keijser roeiden naar een eerste plaats in de B finale van de dubbeltwee. Guillaume Krommenhoek heeft zich in een zware race tot de tweede plaats weten te varen. Bij de vier zonder roeiden de talentenboot, met Nelson Ritsema op slag, in de B finale voorop en eindigden voor de andere Nederlandse vier zonder, met Michiel Mantel op slag.

De tweede mannen dubbeltwee, met Broenink en Twellaars, beten het spits af in de A finale, maar zagen helaas het eremetaal aan zich voorbij gaan en eindigden op de vierde plek. De mannen dubbelvier gaven de toeschouwers een mooie strijd cadeau. Samen met Duitsland en Polen streden zij om het goud, maar moesten het uiteindelijk afleggen en behaalden een 3e plek met 0,09 seconden achter op de Duitse ploeg. De Polen gaan naar huis met goud. De Holland Acht probeerde met een sprint nog het brons binnen te slepen, maar het was uiteindelijk niet genoeg en moesten genoegen nemen met plek vier.

Na de mannen mochten de vrouwen in actie komen. De vrouwen acht eindigden op de tweede plek, in de B finale, achter de acht uit Groot-Brittannië. Vervolgens mochten de vrouwen aan de bak in de A finales, waarbij de dames vierzonder en dubbelvier in zware finales beiden genoegen moesten nemen met een vijfde plaats.

Paulis en Keijser konden dit weekend weer samen aan de start verschijnen en hebben gevochten voor wat ze waard waren. Voor Keijser een thuiswedstrijd. Met vertrouwen en kracht heeft het duo laten zien dat ze weer terug zijn en was zilver vandaag het hoogst haalbare. De kers op de taart van vandaag was Lisa Scheenaard. Met een spectaculaire eindsprint wist zij de Engelse Victoria Thornley af te troeven, met een fotofinish, en de bronzen medaille te veroveren.

VROUWEN

v.l.n.r Ilse Paulis & Marieke Keijser

LW2x | Zilveren medaille | Marieke Keijser en Ilse Paulis medaille
W1x NED 1 | Bronzen medaille | Lisa Scheenaard
W4- | A finale (5e) | Veronique Meester, Ymkje Clevering, Karolien Florijn en Ellen Hogerwerf
W4x | A finale (5e) | Roos de Jong, Sophie Souwer, Mieke Willems en Inge Janssen
W8+ | B finale (2e)| Dieuwke Fetter (s), Hermijntje Drenth, Lisanne Brandsma, Marloes Oldenburg, Kirsten Wielaard, Aletta Jorritsma, Lies Rustenburg, José van Veen en Monica Lanz

MANNEN

v.l.n.r. Koen Metsemakers, Tone Wieten, Abe Wiersma en Dirk Uittenbogaard

M4x | Bronzen medaille| Abe Wiersma, Koen Metsemakers, Tone Wieten en Dirk Uittenbogaard
M2x NED 2| A finale (4e)| Melvin Twellaar en Stef Broenink
Holland Acht | A finale (4e) |Aranka Kops (s), Simon van Dorp, Bram Schwarz, Maarten Hurkmans, Jasper Tissen, Bjorn van den Ende, Ruben Knab, Robert Lücken en Mechiel Versluis
M2x NED 1| B finale (1e)| Amos Keijser en Niki van Sprang
M4- NED 2 | B finale (1e)| Jan van der Bij, Nelson Ritsema, Sander de Graaf en Freek Robbers
M4- NED 1 | B finale (4e) | Jacob van de Kerkhof, Michiel Mantel, Vincent van der Want en Boudewijn Röell
M1x NED 1 | B finale (2e) | Guillaume Krommenhoek

PARA

v.l.n.r. tweede rij: Tom Kuus & Luuk Veltink
v.l.n.r. eerste rij: Caitlin Smith, Minxia Peddemos en Elfi de Jong

PR2 Mix2x |Gouden medaille| Annika van der Meer en Corné de Koning
PR3 Mix4+ |Bronzen medaille| Thom Kuus, Luuk Veltink, Minxia Peddemos, Elfi de Jong en Caitlin Smith (s)