Verenigingen

Aegon Nationaal Kampioenschap Indoorroeien 2020 gaat door

© Merijn Soeters - www.merijnsoeters.com

Dit jaar vindt het Aegon Nationaal Kampioenschap Indoorroeien zowel online als offline plaats. In verband met de huidige omstandigheden heeft de organisatie het evenement in een nieuw jasje gestoken. Doordat er zowel offline als online gestart wordt op verschillende afstanden is het voor iedereen mogelijk vanuit verschillende roeiverenigingen en landen de strijd met elkaar aangaan op een Concept2 ergometer.

De drie belangrijkste dingen die je moet weten over het Aegon Nationaal Kampioenschap Indoorroeien 2020 zijn:

  • Het Aegon Nationaal Kampioenschap Indoorroeien 2020 vindt online plaats, tussen 5 en 12 december 2020.
  • Met dit evenement wordt geld op gehaald voor het goede doel: World Child Cancer NL.
  • Het evenement wordt, zoals je gewend bent, spectaculair in beeld en geluid gebracht via een livestream op 12 december. Kijk op de pagina bezoekers voor meer informatie.

Roeien voor het goede doel

Tijdens de 31ste editie van het Aegon Nationaal Kampioenschap Indoorroeien wordt er geroeid voor het World Child Cancer NL. Dit goede doel zet zich internationaal in voor kinderen met kanker. Jaarlijks worden wereldwijd meer dan 400.000 kinderen gediagnosticeerd met deze ziekte. In Nederland geneest 75% van de kinderen met kanker. In arme landen ligt dit percentage drastisch lager. Daar overleeft nog geen 10% van de patiënten deze ziekte.

Als organisatie en als individuen willen wij ons inzetten om deze kinderen te helpen.

Aegon NKIR Commissie 2020

Het gedoneerde geld wordt door World Child Cancer NL gebruikt om kinderen over de hele wereld de best mogelijke behandeling te bieden. Een deel van het inschrijfgeld wordt gedoneerd, daarnaast starten wij ook een fundraiser. Zo kun jij samen met je vereniging, ploeg of als individu geld ophalen voor jullie race! Het is natuurlijk ook mogelijk om te doneren of geld in te zamelen via onze fundraiser wanneer je niet start. De fundraiser opent binnenkort.

De inschrijvingen openen op 1 november 2020 12:00 en sluiten 4 december 2020 12:00. Je kunt je inschrijven via inschrijvingen.knrb.nl.

Indoorroei Challenge tijdens het Aegon Nationaal Kampioenschap Indoorroeien

Ken je iemand buiten de roeiwereld die wel eens roeit op een roeimachine thuis of in de sportschool? Moedig degene aan om mee te doen aan de Indoorroei Challenge tijdens het Aegon Nederlands Kampioenschap Indoorroeien 2020.

Wat is de indoorroei challenge?

De Indoorroei Challenge 2020 is challenge voor niet-roeiers. Het is een trainingstraject van zeven weken om fit te worden op de ergometer (roeimachine). Je ontvangt een nieuwsbrief met trainingsschema’s, waarmee je wordt klaargestoomd voor een uitdagende finale challenge. Deze challenge doe je geheel thuis of in de sportschool.

Hoe kun je meedoen?

Schrijf je als niet-roeier in voor één van de drie onderstaande velden. De finale challenge doe je individueel of in teamverband:

1) Individueel 1000 meter
2) Individueel 2000 meter
3) Team 4000 meter (1000 meter per persoon)

Aanmelden Indoorroei Challenge 2020

Aanmelden voor de Indoorroei Challenge kan via de volgende link. De inschrijfkosten zijn individueel zijn 28,70 euro en als team betaal je 65,00 euro. Met deelname aan de Indoorroei Challenge steun je automatisch World Child Cancer NL.

De kosten voor deelnemers aangesloten bij een Nederlandse roeivereniging verschillen met de kosten voor deelnemers die niet zijn aangesloten bij een Nederlandse roeivereniging. De kosten voor deelnemers die niet zijn aangesloten bij een Nederlandse roeivereniging zijn €10,- hoger. Met dit bedrag wordt een ‘e-licentie’ gekocht. Deze licentie geeft het recht om te starten op een onder auspiciën van de KNRB georganiseerde ergometer wedstrijd. Met de aankoop van deze licentie ga je akkoord met de licentievoorwaarden. Voor meer informatie hierover zie deze pagina.

Coverfoto: Merijn Soeters

Ontdek meer roeinieuws

Nieuws

Bezoek tijdens de Spelen Het Scheepvaartmuseum: "Iconen op het water"

TeamNL Roeien

World Cup III 2024: wie komen er in actie?

Nieuws

KNRB presenteert Olympisch roeipak en fanshirtcollectie 'ICONISCH'

Op de hoogte blijven van nieuws, roeiverhalen en topsport?
Ontvang de gratis nieuwsbrief!