Verenigingen

Alleen onweer houdt een roeier tegen

Dit weekend was heel roeiend Nederland ten zuiden van de rivieren te vinden op de ZRB in Tilburg. Er werd hard gevaren, totdat moeder natuur ingreep en alle roeiers vroeg naar huis stuurde.

Het water aan de Beekse Bergen was zaterdag spiegelglad en het weer uitstekend om te roeien. Een coach van Phocas had iets meer opstartproblemen.

Niet alleen roeiers werden dit weekend ingewogen, ook de boten zelf. Deze boot van de lichte dames uit Utrecht werd in ieder geval goedgekeurd en mocht de baan op.

SA status ?? #roeien #skadirotterdam #zrb #rtczh #erasmussport

A photo posted by annika (@annikavanputten) on

Er werden wederom veel blikken getrokken. Annika van Putten, uitkomend voor ARSR Skadi, heeft met haar zesde skull blik SA status behaald. Dat vraagt om champagne!

MGD blikt in het DSA4-veld waardoor mej. Grevers beginneling af wordt! #zrb #zwemmen #tilburg

A photo posted by G.S.R. 'Aegir' (@gsraegir) on

Winnen… Overgangs… Doei mouwtjes #njord #lightweight #roeien #rowing #winnen ©Stein van Grunsven Photography

A photo posted by Hans Van den berg (@hbvdberg) on

De dames uit Groningen lieten zien dat ze ook op het Brabantse water hard kunnen roeien. Hetzelfde geldt voor de lichte mannen van Njord. En dat vraagt dan weer niet om champagne, maar om een duckface!

De lichte dames van Vidar hebben de eer van de thuisvereniging hooggehouden. Een biertje is dan wel op zijn plek!

Bij Laga gaan je mouwen eraf als je overgangs wordt. Er horen nog een aantal vervolgstappen bij deze traditie, maar daarvoor kun je beter bij de DSRV langs gaan.

Zondagmiddag barste de hemel los en kon er niet meer gevaren worden. Meneer de eend wist van het weer wel goed gebruik te maken. Voor de roeiers kwamen de alternatieve activiteiten ook snel naar voren, zoals een lekkere hap!

Unfortunately no finals at the ZRB today ☔⚡ but three of our freshman crews were fastest in the time trial thus winning their races! #rowing #zrb #sundayrainday #tilburg #rain #thunder #cancelled #roeien

A photo posted by A.S.R. Nereus (@asrnereus) on

Voor de klassementsvelden betekende het de punten en blikken werden uitgereikt op basis van de time trials. Nereus was ’s ochtends oppermachtig en ging met drie van de vier eerstejaars blikken terug naar Amsteldijk 130. De zware mannen van Nereus hadden het het klassement zo goed als kunnen winnen, maar Laga pakte de eerste plek en tien punten. Hiermee is het gat met de koplopers gedicht en kan er nog veel gebeuren tijdens de laatste twee wedstrijden!

Nadat de regen de verenigingen had weggespoeld, hebben de ‘ZRBoys’ van Vidar het terrein teruggebracht naar zijn natuurlijke staat. Houdoe!

Ontdek meer roeinieuws

Nieuws

Save the date: Nationaal Roeicongres 2024

Nieuws

Nomineer jouw Vrijwilliger van het Jaar 2023

Nieuws

Eerste race-ervaringen tijdens Asopos Najaars

Op de hoogte blijven van nieuws, roeiverhalen en topsport?
Ontvang de gratis nieuwsbrief!