Verenigingen

Applaus tijdens Regiowedstrijd in Breda

Het was een gedenkwaardige dag voor de Nederlandse roeiwereld, 20 september 2020. Roeivereniging Breda had de eer. De ruim 150 aanwezige junioren, ouders, coaches en vrijwilligers waren de stille getuigen van de ommezwaai.

Dit artikel is geschreven door: Erik-Jan Mol
Foto door: Marloes Miltenburg

Elke junior ging onder een beschaafd applaus over de finishlijn en bij elke roeier werd er keurig geklapt. Niet alleen de winnaars, maar ook de roeiers die via het riet de finish bereikten kregen allemaal de ontsmette handen op elkaar. Bij een spannende race was het applaus iets groter dan bij een uitgemaakte pot, maar van de eerste race om half elf tot de laatste na drie uur, heeft iedereen het applaus in alle rust mogen ondergaan. De hele dag is geen geroep, geschreeuw of een andere stemverheffing richting de roeiers gehoord. Alles volgens het protocol. Heel keurig.

Is de beschaving terug in de Nederlandse roeiwereld? Was het virus nog ergens goed voor? Krijgt dit vervolg?

De juniorenroeiers vonden het in ieder geval geweldig. “Dat klappen hoor je echt goed”, “Eindelijk niet meer dat stomme gekrijs van de kant” en “Hee, nu heb ik wel een stem over na een regiowedstrijd”

Heb je ook een verslag van een roei-evenement? Stuur je verslag naar [email protected] en misschien komt jouw stuk op ROEIEN.nl.

Ontdek meer roeinieuws

Toproeien

Twee maal zilver tijdens de Junioren Regatta in München

Nieuws

Talentvolle acht wint van Washington op Windermere Cup in Seattle

Toproeien

Hoe volg ik de Junioren Regatta in München dit weekend?

Op de hoogte blijven van nieuws, roeiverhalen en topsport?
Ontvang de gratis nieuwsbrief!