Verenigingen

Applaus tijdens Regiowedstrijd in Breda

Het was een gedenkwaardige dag voor de Nederlandse roeiwereld, 20 september 2020. Roeivereniging Breda had de eer. De ruim 150 aanwezige junioren, ouders, coaches en vrijwilligers waren de stille getuigen van de ommezwaai.

Dit artikel is geschreven door: Erik-Jan Mol
Foto door: Marloes Miltenburg

Elke junior ging onder een beschaafd applaus over de finishlijn en bij elke roeier werd er keurig geklapt. Niet alleen de winnaars, maar ook de roeiers die via het riet de finish bereikten kregen allemaal de ontsmette handen op elkaar. Bij een spannende race was het applaus iets groter dan bij een uitgemaakte pot, maar van de eerste race om half elf tot de laatste na drie uur, heeft iedereen het applaus in alle rust mogen ondergaan. De hele dag is geen geroep, geschreeuw of een andere stemverheffing richting de roeiers gehoord. Alles volgens het protocol. Heel keurig.

Is de beschaving terug in de Nederlandse roeiwereld? Was het virus nog ergens goed voor? Krijgt dit vervolg?

De juniorenroeiers vonden het in ieder geval geweldig. “Dat klappen hoor je echt goed”, “Eindelijk niet meer dat stomme gekrijs van de kant” en “Hee, nu heb ik wel een stem over na een regiowedstrijd”

Heb je ook een verslag van een roei-evenement? Stuur je verslag naar [email protected] en misschien komt jouw stuk op ROEIEN.nl.

Ontdek meer roeinieuws

TeamNL Roeien

World Cup III 2024: wie komen er in actie?

Nieuws

KNRB presenteert Olympisch roeipak en fanshirtcollectie 'ICONISCH'

Nieuws

Erasmiaans Gymnasium wint Nationaal Schoolroei Kampioenschap 2024

Op de hoogte blijven van nieuws, roeiverhalen en topsport?
Ontvang de gratis nieuwsbrief!