Verenigingen

Beweegprogramma 'Ik neem je mee' met Laila en Bart

Miljoenen Nederlanders beleven plezier aan sport. Sport is gezond, geeft plezier en is van grote maatschappelijke waarde. Sport brengt Nederland samen: op zaterdagmorgen samen op of naast het veld, of in het oranje op de tribunes samen successen vieren. Sport heeft de kracht mensen uit hun isolement te halen en grote groepen te verbinden. Toch zijn er, ondanks de toename in de sportdeelname, grote uitdagingen in de sport.

Niet voor iedereen is sporten en bewegen namelijk even vanzelfsprekend. Sommige mensen ondervinden drempels om te beginnen met sporten. Dat kan zijn omdat zij vanwege leeftijd, fysieke of mentale gezondheid, etnische achtergrond, seksuele geaardheid of sociale positie belemmeringen ervaren om te bewegen of te sporten. Aan de hand van Ik neem je mee probereren we die drempels af te nemen: door iemand te koppelen aan een sportief ambassadeur, die helpt en motiveert om een sport op te pakken.

Sportieve ambassadeurs en beginnende sporters

Ik neem je mee koppelt dus sportieve ambassadeurs aan beginnende sporters. De sportieve ambassadeur is een sporter, die weet hoe het is om plezier aan sporten te beleven en iemand anders graag helpt om dat ook te ervaren. De sportieve ambassadeur geeft een ‘nieuwe sporter’ even een duwtje in de rug, wanneer hij/zij dat nodig heeft.

Onder sportieve ambassadeurs zitten allerlei verschillende mensen: van topsporters tot fanatieke sporters die gewoon graag een steentje bij willen dragen. Kortom: allemaal willen ze hun ‘maatje’ meenemen in de grote groep Nederlanders, die al van sporten en bewegen geniet. Voor iedereen die zich aanmeldt wordt een passende ambassadeur gezocht.

Ben jij een sportieve ambassadeur?

NOC*NSF zoekt sportievelingen, die graag aan de gang gaan met het motiveren en enthousiasmeren van nieuwe sporters. Misschien geef jij al training op jouw sportclub, ben je student van een sportopleiding, of sport je al een langere tijd – wellicht zelfs op hoger niveau. Jij kan als sportief ambassadeur iemand anders net zo veel plezier in sport te laten krijgen als je zelf ervaart. Denk jij dat je en match bent en vind je het leuk om actief aan de slag te gaan met nieuwe sporters? Dan zoeken ze jou als sportieve ambassadeur.

Wanneer je je aanmeldt als sportieve ambassadeur krijg je van NOC*NSF een informatiegids toegestuurd met tips en informatie over inclusief sporten. Dit doen ze zodat je een goede inhoudelijke kennis hebben om je maatje te ondersteunen. Daarnaast vragen ze jou om een (gratis) VOG aan te vragen via NOC*NSF Centrum Veilige Sport zodat zij erop toe kunnen zien dat de ontmoetingen van matches veilig verlopen. Uiteraard helpt NOC*NSF je hierbij.

Ben je een beginnend sporter?

Wil jij graag een sport oppakken, maar weet je niet waar je moet beginnen of heb je een steuntje in de rug nodig? Misschien ervaar jij drempels om te beginnen met een sport. Misschien weet je simpelweg niet welke sport bij je past, voel je je niet thuis op sportclubs, kamp je met gezondheidsproblemen of een fysieke of mentale beperking. 

Ik neem je mee helpt je en maakt het je makkelijker om te beginnen met een nieuwe hobby: sport! 

Ontdek meer roeinieuws

Nieuws

AROSS en De Hertog organiseerden samen juniorenwedstrijd: 'een geslaagde dag'

Nieuws

ARB: Uitslagen & foto's

TeamNL Roeien

Nederland wint World Rowing Cup na successen op WCIII

Op de hoogte blijven van nieuws, roeiverhalen en topsport?
Ontvang de gratis nieuwsbrief!