Verenigingen

Blikken op de Willem-Alexander Baan

Terwijl het ANRT in Brandenburg deelnam aan het EK, vond op de Willem-Alexander Baan de Damen Raceroei Regatta plaats. Roeien.nl blikt terug op het evenement door de ogen van de roeiers.

De vierde editie van deze klasserende wedstrijd is Metro en Rotterdam Topsport niet ontgaan. Een paar dagen voor het evenement staat de wedstrijd in de spotlights in de krant.

De eerste races starten op zaterdag in de loop van de ochtend, maar de voorbereidingen op de Willem-Alexander Baan starten voor de roeiers al rond achten. Twee weken geleden was het nog zwaar weer op de Rotterdamse roeibaan, nu zijn de omstandigheden een stuk beter!

Ook aan de kant zijn de werkzaamheden op zaterdagochtend in volle gang. Time-Team zorgt ook dit weekend voor een goede registratie van de wedstrijd.

https://www.instagram.com/p/BFG_hTqqD0i/

En hier gaat het natuurlijk om! Al voor de lunch wordt er fanatiek geblikt.

Bij het blikken horen ook de nodige promoties naar de hogere klasses. Terwijl de ene roeier alweer zijn derde blik binnenhaalt, wordt een ander beginneling af.

https://www.facebook.com/DamenRaceroeiRegatta/posts/612033068954051

Ook naast de baan is er voor het toegestroomde publiek genoeg te doen. Zo geven bondscoach junioren Ronald Florijn en oud-topjudoka Edith Bosch een bijzondere lezing in de Raceroeitent.

De eerste dag zit erop! Bekijk hier boven de beelden van een zonnige dag bij de Willem-Alexander Baan.

https://www.facebook.com/DamenRaceroeiRegatta/posts/612512958906062

Ook op zondag zet het zonnetje door en is het niet alleen genieten op het water, maar ook op de kant. Een mooi uitstapje voor Moederdag misschien?

https://www.facebook.com/DamenRaceroeiRegatta/posts/612559122234779:0

https://www.instagram.com/p/BFJ3xn-ouFv/

Op de zondag staat er met de TBI Laga Lustrumwedstrijden van het 28e Lustrum der DSRV “Laga” een bijzonder onderdeel op het programma. De ploeg uit Delft gaat te water met de leus ‘De Gouden blikken blijven in Delft’ en jawel, daar slagen ze in!

De afsluiting van de regatta vindt niet plaats in het water, maar in de lucht met een heel bijzondere show!

En zo komt na twee dagen de Damen Race Roei Regatta alweer tot een einde! Over twee weken keren we terug met een nieuwe social terugblik tijdens de Hollandia Roeiwedstrijden in Amsterdam. Deel jij dan ook jouw verhalen? Gebruik #roeien op Facebook, Twitter of Instagram en claim jouw plek in de volgende terugblik!

Ontdek meer roeinieuws

Nieuws

EK 2024: negen Nederlandse boten aan de start

Nieuws

De 49ste OC&C Ringvaart Regatta: een van de langste roeimarathons ter wereld

Nieuws

Nederlands kampioenen in de skiff en tweezonder

Op de hoogte blijven van nieuws, roeiverhalen en topsport?
Ontvang de gratis nieuwsbrief!