Verenigingen

Blikken op de Willem-Alexander Baan

Terwijl het ANRT in Brandenburg deelnam aan het EK, vond op de Willem-Alexander Baan de Damen Raceroei Regatta plaats. Roeien.nl blikt terug op het evenement door de ogen van de roeiers.

De vierde editie van deze klasserende wedstrijd is Metro en Rotterdam Topsport niet ontgaan. Een paar dagen voor het evenement staat de wedstrijd in de spotlights in de krant.

De eerste races starten op zaterdag in de loop van de ochtend, maar de voorbereidingen op de Willem-Alexander Baan starten voor de roeiers al rond achten. Twee weken geleden was het nog zwaar weer op de Rotterdamse roeibaan, nu zijn de omstandigheden een stuk beter!

Ook aan de kant zijn de werkzaamheden op zaterdagochtend in volle gang. Time-Team zorgt ook dit weekend voor een goede registratie van de wedstrijd.

GEBLIKT op de Damen!! #commitment #roeien #winnen #pelargos

A photo posted by Anouk Donkervoort (@anoukdonkervoort) on

En hier gaat het natuurlijk om! Al voor de lunch wordt er fanatiek geblikt.

Bij het blikken horen ook de nodige promoties naar de hogere klasses. Terwijl de ene roeier alweer zijn derde blik binnenhaalt, wordt een ander beginneling af.

De lezingen van Ronald Florijn en Edith Bosch in onze Raceroeitent waren beiden erg leuk en inspirerend!

Posted by Damen Raceroei Regatta on Saturday, May 7, 2016

Ook naast de baan is er voor het toegestroomde publiek genoeg te doen. Zo geven bondscoach junioren Ronald Florijn en oud-topjudoka Edith Bosch een bijzondere lezing in de Raceroeitent.

De eerste dag zit erop! Bekijk hier boven de beelden van een zonnige dag bij de Willem-Alexander Baan.

Het is fantastisch weer, kom aan het water van de Willem-Alexanderbaan genieten van de zon! Ga met je moeder op de foto…

Posted by Damen Raceroei Regatta on Sunday, May 8, 2016

Ook op zondag zet het zonnetje door en is het niet alleen genieten op het water, maar ook op de kant. Een mooi uitstapje voor Moederdag misschien?

De Gouden Blikken blijven in Delft!Laga wint de TBI Laga Lustrumwedstrijden van Het 28e Lustrum der DSRV "Laga"! Om half zeven is de prijsuitreiking van de Lustrumnummers, kom allemaal kijken 🙂

Posted by Damen Raceroei Regatta on Sunday, May 8, 2016

DE GOUDEN BLIKKEN BLIJVEN IN DELFT! #gouden #blik #oude8 #laga #lustrum #damen #raceroei #regatta #rowing #roeien

A photo posted by Flavio Garrisi (@flaviogarrisi) on

Op de zondag staat er met de TBI Laga Lustrumwedstrijden van het 28e Lustrum der DSRV “Laga” een bijzonder onderdeel op het programma. De ploeg uit Delft gaat te water met de leus ‘De Gouden blikken blijven in Delft’ en jawel, daar slagen ze in!

De afsluiting van de regatta vindt niet plaats in het water, maar in de lucht met een heel bijzondere show!

En zo komt na twee dagen de Damen Race Roei Regatta alweer tot een einde! Over twee weken keren we terug met een nieuwe social terugblik tijdens de Hollandia Roeiwedstrijden in Amsterdam. Deel jij dan ook jouw verhalen? Gebruik #roeien op Facebook, Twitter of Instagram en claim jouw plek in de volgende terugblik!

Ontdek meer roeinieuws

Nieuws

Save the date: Nationaal Roeicongres 2024

Nieuws

Nomineer jouw Vrijwilliger van het Jaar 2023

Nieuws

Eerste race-ervaringen tijdens Asopos Najaars

Op de hoogte blijven van nieuws, roeiverhalen en topsport?
Ontvang de gratis nieuwsbrief!