Verenigingen

BRONS voor de lichte vrouwen dubbeltwee

Vannacht heeft het duo Ilse Paulis en Marieke Keijser brons gewonnen in de lichte vrouwen dubbeltwee. Ze lagen op koers voor goud maar kwamen uiteindelijk, na een adembenemend einde van de race, als derde over de finish. Ook de mannen tweezonder en vrouwen skiff kwamen vannacht in actie. Hieronder lees je meer over de tweede finaledag van de Nederlandse roeiers.

‘Ik dacht echt dat we het hadden. Dat dachten we allebei en zo voelde het ook. Ik ging er vanuit dat dit niet ging gebeuren en het is me wel gebeurd.’

Marieke Keijser

Lichte vrouwen dubbeltwee

Een boeiende finale bij de lichte vrouwen dubbeltwee. Ilse Paulis en Marieke Keijser verdedigden in de finale de olympische titel. Het duo kwam goed uit de startblokken, ze wisten dit ritme vast te houden en koersten richting goud. In de laatste meters ging het echter mis door een mispeer van Marieke. Hierdoor wordt het een fotofinish met Groot-Brittannië om plek drie en vier, waaruit blijkt dat Keijser en Paulis één honderste sneller zijn en eindigen op de derde plek. Zij nemen dus een bronzen medaille mee naar huis.

Een emotionele Marieke geeft aan: “Ik dacht écht dat we het hadden. Dat dachten we allebei en zo voelde het ook. Ik ging er vanuit dat dit niet ging gebeuren en het is me wel gebeurd. Op dit moment kan ik niet aanwijzen wat ik mis heb gedaan. Ik denk dat dit op den duur wel een plekje krijgt. Ik ben trots op Ilse en op hoe wij deze week, die voelde als een maand, hebben doorstaan.”

Mannen tweezonder

Na een teleurstellende finish van gisteren wisten Niki van Sprang en Guillaume Krommenhoek vandaag wel te overtuigen. Met een flinke voorsprong werden zij eerste in de B-finale en eindigen zij dus op een zevende plek. Een knappe prestatie voor de ploeg die nog geen jaar samen roeit.

Vrouwen skiff

Sophie Souwer ligt als laatste van de roei-equipe aan de start deze ochtend. In de halve finale vecht ze voor een plek in de finale. Souwer start goed, maar rond de 1000 meter lijkt ze een terugval te hebben. Hierdoor kan Yan Jiang afstand nemen. Sophie weet zich te herpakken maar het is niet genoeg voor een plek bij de eerste drie en roeit morgen de B-finale. Ze weet wel heel knap tweevoudig wereldkampioen Sanita Puspure uit Ierland achter zich te houden.

Resultaten

LW2x | BRONS | Ilse Paulis en Marieke Keijser
M2- | 7e plek | Guillaume Krommenhoek & Niki van Sprang
W1x | 4e plek = B-finale | Sophie Souwer

Coverfoto: Merijn Soeters

Ontdek meer roeinieuws

Nieuws

Bezoek tijdens de Spelen Het Scheepvaartmuseum: "Iconen op het water"

TeamNL Roeien

World Cup III 2024: wie komen er in actie?

Nieuws

KNRB presenteert Olympisch roeipak en fanshirtcollectie 'ICONISCH'

Op de hoogte blijven van nieuws, roeiverhalen en topsport?
Ontvang de gratis nieuwsbrief!