Verenigingen

Camiel roeit Ringvaart Regatta voor zijn broertje

Camiel Sprey (24) is roeier bij Pelargos en rijdt ook regelmatig de botenwagen van het Aegon Nationaal RoeiTeam, zoals vorige week, toen hij de boten van de roeisters naar Pusiano bracht. Afgelopen december gebeurde er iets wat hij nóóit had verwacht en nooit had mogen gebeuren: Camiel verloor zijn 20-jarige broer Dominic aan zelfmoord.

Camiel had voor het weekend in december een afspraak met zijn broertje, maar Dominic kwam niet opdagen. Midden in de nacht komt een huisgenoot Camiel het verschrikkelijke nieuws brengen. Niemand in zijn omgeving had een idee dat die gedachte Dominic bezig hield, laat staan dat hij het tot uitvoer zou brengen. Camiel wil bijdragen aan de bewustwording van het probleem: “Een organisatie als 113 zelfmoodpreventie krijgt veel te weinig aandacht; deze hulpverleners moeten veel meer kunnen doen om mensen te helpen met vroegtijdige detectie, informatie en hulpverlening. Maar ook om het taboe te doorbreken zodat mensen met deze gedachten erover durven te praten.”

Missie: € 113.000,-
Daarom komt Camiel in actie als roeier. Tijdens de Ringvaart Regatta op 6 juni roeit Camiel geen 100 km, maar 113 km. Hiermee wil hij sponsorgeld gaan verwerven voor de stichting die het alarmnummer 113 mogelijk maakt. “Ik weet dat het wat ambitieus is, maar ik zou graag € 113.000,- bij elkaar willen roeien – hiervoor ben ik opzoek naar sponsors die helpen om dat te realiseren. Ik roei natuurlijk uit naam van Dominic die ik sinds 11 december 2017 elke dag mis”.

Doneer

De teller van Camiel staat nu op een dikke 8.000 euro, maar Camiel wil meer, veel meer. Ieder bedrag is welkom, dus klik hier en maak je bedrag over!
Het is nu vijf maanden geleden, Camiel heeft het moeilijk: ‘Op de goeie dagen herinner ik me de leuke dingen. We waren heel close. Op de slechte dagen is mijn motivatie weg, kan ik me nergens op concentreren. Iemand kan iets vier keer herhalen en het dringt nog niet tot me door.’

STEUN CAMIEL!!!


Meer info 

Facebook
Website

Over 113 Zelfmoordpreventie

113 Zelfmoordpreventie streeft naar een land waarin niemand eenzaam en radeloos sterft door zelfmoord. Onze ambitie is dat het aantal suïcides in Nederland radicaal wordt teruggedrongen. Zoals dat ook is gelukt met het terugdringen van verkeersdoden en sterfte door hart- en vaatziekten, dodelijke infectieziekten en veel vormen van kanker.

113 biedt laagdrempelige hulp met online en telefonische hulpverlening door professionals, vrijwilligers en stagiairs. Mensen met suïcidale gedachten of gevoelens en hun naasten kunnen hier 24/7 anoniem gebruik van maken. Dit aanbod is aanvullend op de reguliere zorg en omvat onder meer crisishulplijnen en therapeutische begeleiding via telefoon, mail en chat; digitale zelfhulpmogelijkheden; en verwijzing naar passende zorg.

Ontdek meer roeinieuws

Nieuws

De recreatieve roeier zoekt verbinding, beweging en uitdaging

Nieuws

Calco Voorjaarsregatta: uitslagen & foto's

TeamNL Roeien

TeamNL Roeien op World Cup I: elf medailles

Op de hoogte blijven van nieuws, roeiverhalen en topsport?
Ontvang de gratis nieuwsbrief!