Verenigingen

Corné en Annika door naar de finale

Een spectaculaire race vannacht in de herkansing van Corné de Koning en Annika van der Meer. In een race waar van alles gebeurde wisten Corné en Annika hun focus te behouden en de race te winnen. Hiermee plaatsen zij zich voor de finale morgen. Lees hieronder meer over de race.

Annika en Corné moesten in hun herkansing op plek één of twee eindigen om zich te plaatsen voor de finale. Ze kwamen direct goed uit de startblokken, samen met de ploegen uit Polen en Australië. Al snel werd duidelijk dat Annika en Corné het niet cadeau gingen krijgen. Totdat het team uit Polen, na de 1000 meter, een snoek sloeg en volledig stil kwam te liggen. Annika en Corné bleven ongestoord doorgaan om hun eerste plek veilig te stellen. Uiteindelijk stelden ze niet alleen hun plek in de finale veilig, maar zetten ze ook in hun boottype de beste tijd op de Paralympische Spelen neer: een duidelijke boodschap voor de concurrentie. Majka & Gadowksi (Polen) herpakten zich na de mishaal en zetten een flinke sprint in. Uiteindelijk was dit voldoende om het team uit Australië in te halen en als tweede te eindigen. Ook zij plaatsen zich voor de finale.

“We hebben een goede race gevaren en gaan met een goed gevoel de finale in.”

Corné de Koning

In de tweede herkansing vochten Oekraïne, Italië en Brazilië voor de eerste en tweede plek. Brazilië kwam hard uit de start, maar wisten dit niet vol te houden. De ploeg uit Oekraïne kwam als eerste over de finish. De Italianen wisten uiteindelijk de Brazilianen te verslaan waardoor ze als tweede over de finish kwamen. Daarmee plaatsen Oekraïne en Italië zich ook voor de finale van morgen.

In de nacht van zaterdag op zondag wordt er gestreden om het eremetaal. De race start om 04:30 uur. Annika en Corné nemen het in de finale op tegen China, Groot-Brittannië, Polen, Oekraïne en Italië.

Ook deze race is te volgen via de livestream van NOS.nl.

Ontdek meer roeinieuws

Nieuws

AROSS en De Hertog organiseerden samen juniorenwedstrijd: 'een geslaagde dag'

Nieuws

ARB: Uitslagen & foto's

TeamNL Roeien

Nederland wint World Rowing Cup na successen op WCIII

Op de hoogte blijven van nieuws, roeiverhalen en topsport?
Ontvang de gratis nieuwsbrief!