Verenigingen

De combiploeg Aengwirden wint de 32e elfstedenroeimarathon

Leeuwarden – De combiploeg van de Heerenveens roeivereniging Aengwirden heeft de 32e elfstedenroeimarathon gewonnen. In een tijd van 17:27 uur bereikte de ploeg zaterdagmiddag als eerste de eindstreep in Leeuwarden. Tweede werd het Groningse studententeam van GYAS in een tijd van 17:56 uur. Winnaar van het mix-veld werden de dames en heren van RIC uit Amsterdam in een tijd van 18:41 uur. Bijzonder was de prestatie van het Duitse team Cool Runnings die met een zesmansformatie derde overall werden in 18:22, een record voor deze categorie.

De weersvoorspelling kwam uit, de roeiers hadden het zwaar onder de stralende zon en temperatuur die zaterdag na de middag opliep tot 28 graden. Gelukkig zorgde de wind voor enige verkoeling. Ondanks dat wisten uiteindelijk 100 van de 103 gestarte ploegen binnen 24 uur te finishen. Twee teams, waaronder een Oostenrijkse ploeg, moesten de strijd staken. Eén driemans damesploeg wist niet binnen de 24 uur de meet aan de Froskepole te bereiken.

Marathon voor bikkels
Vrijdagavond 26 mei om 20.00 uur werd het startschot gegeven door de heren en dames van het dispuut Fabras & Keiretsu van studentenroeivereniging Vidar uit Tilburg. Zij deden voor de elfde keer mee aan de Friese monstertocht. Dit keer verschenen opvallend veel studententeams (17) aan de meet. Evenals deelnemers die de tocht met drie en zes man/vrouw aflegden (14 totaal). De driemansformatie uit Oldenburg noteerde met 20:15 uur de snelste tijd in de Buitencategorie 3.

Geslaagd
Bram Streefland, wedstrijdleider van de elfstedenroeimarathon, kijkt terug op een wederom geslaagd evenement: “Het mooie weer was daar natuurlijk ook debet aan. Maar opnieuw was het een erg sportief evenement met fraaie prestaties. Helaas is er geen baanrecord geboekt (16.59 uur, red.). Betekent dat de geldprijs volgend jaar wordt verdubbeld. Wellicht dat dat meer snelle ploegen lokt. Ons doel de komende jaren is namelijk om het wedstrijdveld verder te versterken. En meer buitenlandse en studententeams te trekken. Daar zit de groei de komende jaren.”

Voor meer informatie verwijzen we u naar de volgende adressen:
www.elfstedenroeimarathon.nl
www.twitter.com/ElfstedenRoeien
www.facebook.com/ElfstedenRoeien
www.instragram.com/elfstedenroeien

Als eersten gefinisht  in 2017

TotaaltijdCategorie
Wedstrijdveld
Aengwirden combi17.27.46Overall
RIC Mix18.41.21Mixed
Prestatieveld
Cool Runnings18.22.12Buiten zes
Oldenburger 320.26.13Buiten drie

 

 

 

 

 

Ontdek meer roeinieuws

Nieuws

De 49ste OC&C Ringvaart Regatta: een van de langste roeimarathons ter wereld

Nieuws

Nederlands kampioenen in de skiff en tweezonder

Nieuws

De recreatieve roeier zoekt verbinding, beweging en uitdaging

Op de hoogte blijven van nieuws, roeiverhalen en topsport?
Ontvang de gratis nieuwsbrief!