Verenigingen

€ 3.500 voor plan Orca

Al jaren organiseert Aegon samen met de KNRB de Aegon Bestuursbokaal voor studentenroeiverenigingen. Doelstelling van de bokaal is het verbeteren van studentenverenigingen in al haar aspecten.

Afgelopen zaterdag won Orca een bedrag van € 3.500 voor hun plan: ‘bestuurders strategische stappen laten zetten via Actiedagen.’ Een bedrag om het plan verder uit te werken. De finales, waar alle studentenverenigingen aan kunnen deelnemen, is in mei volgend jaar. We bellen met Sjoerd Banken, voorzitter van Orca.

Hi Sjoerd, gefeliciteerd! Waarvoor heeft Orca het bedrag gewonnen?
Dankjewel Gaby! We hadden een vrij praktisch probleem en daar hebben we een praktische, concrete oplossing voor bedacht! Er ligt altijd veel werk op het bordje van het bestuur en we merken dat er weinig tijd is om beleid te maken en strategische stappen te zetten. Wat we bedacht hebben zijn de Actiedagen. Het bestuur reserveert drie dagen per maand om te werken aan problemen of nieuwe ideeën.

We zitten nu in de tweede reeks en ik merk al een prettige vooruitgang

Hoe kwamen jullie op het idee?
Het idee komt hoofdzakelijk vanuit de Raad van Advies. Hierin zitten veel oud-bestuurders en zij zijn verantwoordelijk voor de begeleiding van jaardoelen, de oorspronkelijke vorm waarop nieuw beleid werd gerealiseerd. Oud-bestuurders werkten echter teveel in de waan van de dag. Tijdens de Actiedagen werk je op projectbasis, het dwingt je om samen te werken en wat te doen buiten je dagelijkse werkzaamheden.

Hoe ziet dat er in de praktijk uit?
Voorafgaand aan de Actiedagen bepalen we het thema van de sessie. Uit een gezamenlijke brainstorm worden drie hoofdprojecten gedefinieerd en daar werken we in teams aan. De tweede dag is voor de uitvoering en we informeren elkaar over de status zodat we nog kunnen bijsturen. Dag drie presenteren we de resultaten, evalueren de sessie en kunnen we samen trots zijn.

Wat gaan jullie met het geld doen?
We hadden al een pot gecreëerd dus budget voor de Actiedagen. Bij Orca hebben we een losse initiatievenpot voor gave ideeën die leven in de vereniging en we hebben besloten deze pot op te hogen.

Ontdek meer roeinieuws

TeamNL Roeien

Deze Nederlandse ploegen starten in Parijs

Nieuws

Winnaars van het KNRB Junioren Instroomklassement 2024

Nieuws

Deze ploegen winnen het KNRB Eerstejaars Klassement 2024

Op de hoogte blijven van nieuws, roeiverhalen en topsport?
Ontvang de gratis nieuwsbrief!