Verenigingen

Een AV met veel lachende gezichten

Ondanks de serieuze onderwerpen die op de agenda stonden van de Algemene Vergadering op 19 november 2016, was er ook genoeg reden om te lachen. Tijdens deze AV werden namelijk de KNRB-wisselprijzen uitgereikt. Daarnaast werden Frans Cornelis, Josy Verdonkschot en Lex van Drooge benoemd tot erelid van de KNRB en nam Rutger Arisz de voorzittershamer over van Frans Cornelis. Roeivereniging De Waal mag zich sinds afgelopen zaterdag ook lid noemen van de KNRB. Bekijk hier de AV in beeld!

© Merijn Soeters - www.merijnsoeters.com

De Gambonnière is de jaarlijkse wisselprijs voor het damesroeien en wordt gewonnen door de vereniging waarvan de roeisters de beste prestatie hebben geleverd in de senior A-nummers in Nederland. De prijs is dit jaar, net als in 2015, uitgereikt aan de ASR Nereus.

Tritonbeker Nereus 2016

De Gambonnière was niet de enige prijs die Nereus mee naar huis nam. Ook de Tritonbeker ging naar de Amsterdamse vereniging. De Tritonbeker is ter beschikking gesteld door dr. J.W. Hingst en wordt uitgereikt aan die vereniging waarvan de roeiers en roeisters de beste prestaties hebben geleverd op het FISA-seniorenwereldkampioenschap of de Olympische kampioenschappen.

Vrijwilligersprijs 2016 WK Organisatie

De KNRB vrijwilligersprijs wordt toegekend aan een persoon, groep personen, instelling of organisatie die op bijzondere wijze heeft bijgedragen aan de roeisport, of een prestatie heeft geleverd die bijzondere waardering of aanmoediging verdient. De WK organisatie ontving dit jaar de prijs uit handen van Chris IJsbrandy.

Jeugdbeker 2016 Tromp

De jeugdbeker is voor de vereniging die met haar juniorploegen (15-16 jaar en 17-18 jaar) de beste prestaties heeft geleverd op bepalende wedstrijden in het binnenland, gebaseerd op basis van het aantal overwinningen. Wederom ging de Hilversumse Roeivereniging Cornelis Tromp er met de eer vandoor.

Vaardigheidsbeker Jeugd Alkmaarsche 2016

De vaardigheidsbeker voor de jeugd is bestemd voor die vereniging die in verhouding tot het aantal jeugdleden van die vereniging de meeste vaardigheidsproeven in de skiff heeft afgelegd. Bij Alkmaarsche Roei- en Zeil Vereeniging heeft 60% van alle jeugdleden een vaardigheidsproef afgelegd.

Vaardigheids volwassenen Alkmaarsche 2016

ARZV won naast de vaardigheidsbeker voor de jeugd ook de vaardigheidsbeker voor volwassenen. De wisselprijs is bestemd voor die vereniging die in verhouding tot het aantal seniorleden van die vereniging de meeste vaardigheidsproeven heeft afgelegd. Het betreft vaardigheidsproeven in de skiff, een wherry, of een tweeriemsgiek (met of zonder stuur).

Lex van Drooge erelid 2016

Lex van Drooge werd door Herma Bik benoemd tot erelid van de KNRB. Al jaren is hij een zeer gewaardeerde roeivrijwilliger, maar het erelidmaatschap van de KNRB is er voor zijn tomeloze inzet bij de uitbreiding van het Olympisch Trainingscentrum en zijn betrokkenheid bij de organisatie van de WK 2014.

Josy Verdonkschot erelid 2016

Josy Verdonkschot ontving het insigne van Irene Eijs voor zijn werkzaamheden als roeicoach. Onder zijn leiding wonnen Maaike Head en Ilse Paulis dit jaar goud in Rio in de LW2x en was er zilver voor de W4x. Een indrukwekkende trackrecord met goud op twee olympiades in de LW2x (2008 en 2016).

Frans Cornelis erelid 2016

Helma Neppérus benoemde Frans Cornelis tot erelid. Sinds 2007 was Frans Cornelis lid van het bondsbestuur en in 2013 nam hij de voorzittershamer over van Eric Niehe. Onder zijn leiding vond onder andere de reorganisatie van het bondsbureau plaats dat veranderde in een slagvaardige, kleine organisatie. “Er waren drie megaprojecten, het WK2014, de completering van een volwaardig Olympisch Trainingscentrum en het grootste roeitoernooi ooit met het WK voor niet Olympische nummers, onder 23 en de junioren in Rotterdam,” aldus Frans Cornelis.

Rutger Arisz nwe vz 2016

Op 25 juni werd Rutger Arisz al benoemd tot voorzitter van de KNRB, maar deze zaterdag werd de voorzittershamer daadwerkelijk overgedragen. Rutger bedankte Frans Cornelis nogmaals voor al het werk dat hij voor de roeibond heeft gedaan en geeft aan dat hij met plezier de functie van Frans overneemt.

De Waal, nwe vereniging 2016

RV de Waal werd afgelopen zaterdag officieel lid van de KNRB.

Foto’s Merijn Soeters

 

Ontdek meer roeinieuws

TeamNL Roeien

Heats, 'races for lanes' en meer op dag 1 van World Cup II

Nieuws

Zo staat het ervoor in het Eerstejaarsklassement

TeamNL Roeien

Veertien Nederlandse boten aan de start van World Cup II

Op de hoogte blijven van nieuws, roeiverhalen en topsport?
Ontvang de gratis nieuwsbrief!