Verenigingen

Eerste coach- en instructeurscongres een succes

Binnen 36 uur waren de honderd plaatsen vergeven voor het eerste coach- en instructeurscongres van de KNRB. Gisteren was het vol in de congreszaal van hoofdsponsor Aegon in Den Haag met om 15.00 uur de afrap!

Een overvol programma met de verkiezing van de coach- en instructeur van het jaar, interviews met olympische roeiers en hun coaches en twee interessante workshoprondes. Maar eerst laat dagvoorzitter Erik Peekel de coaches en instructeurs met elkaar kennismaken, een voorstelrondje. “Gedurende een minuut maak je kennis met diegene die naast je zitten.”

“De bedoeling van ons jaarlijkse coachcongres is een community van instructeurs en coaches voor het leven,” licht Erik toe.

KNRB voorzitter Rutger Arisz vertelt hoe hij ‘op de roei’ kwam bij RV Naarden en hoe zijn instructeur hem inspireerde. “Coaches en instructeurs zijn belangrijk voor een succesvolle toekomst van het roeien in Nederland. Niet alleen voor het toproeien, maar ook voor het plezier. Roeien op de prachtige plassen en rivieren.” Rutger Arisz was zelf ook actief als assistent bondscoach. Erik Peekel vraagt naar zijn gouden tip. “Sta open voor je gevoel en probeer het gewoon!”

Geduldige toehoorders Titus Weijschedé, Mark Emke en Mechiel Versluis!

Tijd voor de verkiezing van de Coach van het Jaar en Instructeur van het Jaar. Alle aanwezige coaches en instructeurs mogen hun stem uitbrengen.

Terwijl de stemmen worden geteld is het woord aan Maaike Head, Mechiel Versluis, Mark Emke en Josy Verdonkschot. Uit de zaal kwam de vraag voor olympisch kampioen Maaike hoe zij nu in het leven staat “Ik ben begonnen als arts en ik train. Ik merk dat ik het heel moeilijk vind om afstand te nemen van deze geweldige sport, maar ik kijk niet zo ver vooruit.”

Voor Mechiel kwam de vraag of je tijdens een finale altijd de beste race vaart. “In Luzern hadden we dat. Als de boot gaat lopen, dan voelt dat zo machtig! Daar gingen we in Rio iedere keer naar op zoek, naar dat gevoel. Helaas lukte dat niet helemaal.” Desalniettemin was er een prachtige bronzen plak voor de Holland Acht.

And the winners are!

Instructeur van het jaar, Han Mous van de Alkmaarsche, gaf de dag voor het congres nog een interview aan het Noordhollands Dagblad.

Tijd voor de workshops. In het museum van Aegon vond de workshop Roeien op Leeftijd plaats. Hilarisch!

Voor de inwendige mens wordt goed gezorgd.

Tijdens de pauze wordt er al flink genetwerkt.

Fysiotherapeut Olaf van Andel vertelt over het herkennen van blessures bij roeiers.

Na afloop is er een informele borrel. Een geslaagde middag en avond, op naar de volgende editie.

Ontdek meer roeinieuws

TeamNL Roeien

Drie boten aan de start bij laatste kwalificatietoernooi Spelen

Nieuws

Marathonroeien in mei 2024

Nieuws

Raceroei Regatta 2024: foto's en uitslagen

Op de hoogte blijven van nieuws, roeiverhalen en topsport?
Ontvang de gratis nieuwsbrief!