Verenigingen

Eerste Lingemarathon georganiseerd door RV Leerdam

Zaterdag 19 september is de eerste editie van de Lingemarathon georganiseerd. De Lingemarathon is een roeiwedstrijd over een afstand van 57 kilometer en onderdeel van het marathonroeiklassement van de KNRB. De start en finish was bij roeivereniging Leerdam.

Dit artikel is geschreven door: Martijn Lukkien
Foto’s door: Roeivereniging Leerdam

Dit keer is de Lingemarathon in beperkte omvang van start gegaan. Er deden zestien teams mee in roeiboten voor twee, vier, of acht roeiers. Roeiers waren blij om weer mee te kunnen doen met een wedstrijd en te genieten van het mooie roeiwater van de Linge.

Rekening houdend met de geldende coronamaatregelen werd alles buiten op het grote grasveld achter de botenloods aan de Lingedijk georganiseerd. Door alle deelnemers en vrijwilligers een eigen plek met voldoende ruimte te geven waren we in staat om de maatregelen tijdens het evenement goed onder controle houden. Zo had iedere ploeg zijn eigen plek op het veld voordat ze het water op gingen en hadden we een foodtruck om buiten eten aan te kunnen bieden.

Het was prachtig weer en er hing een goede sfeer door de vrolijke deelnemers en vrijwilligers. Kortom voor ons zeker voor herhaling vatbaar. De volgende editie is op 5 juni 2021.


Heb je ook een verslag van een roei-evenement? Stuur je verslag naar [email protected] en misschien komt jouw stuk op ROEIEN.nl.

Ontdek meer roeinieuws

TeamNL Roeien

World Cup III 2024: wie komen er in actie?

Nieuws

KNRB presenteert Olympisch roeipak en fanshirtcollectie 'ICONISCH'

Nieuws

Erasmiaans Gymnasium wint Nationaal Schoolroei Kampioenschap 2024

Op de hoogte blijven van nieuws, roeiverhalen en topsport?
Ontvang de gratis nieuwsbrief!