Verenigingen

Eeuwfeest KNRB tijdens Aegon nationaal roeicongres

Wat doe je als je 100 jaar bent? Dan geef je een feestje! Op zaterdag 21 januari was het zover. Traditioneel start het roei-jaar altijd met het Aegon nationaal roeicongres. Dit jaar in een iets ander jasje vanwege het jubileum, maar natuurlijk ontbraken de workshops niet.

Een terugblik in vogelvlucht!

Geen verjaardag zonder taart, voor alle gasten was er een heerlijke petitfour!

De dag begint met een aantal felicitaties! Directeur communicatie van Aegon, Otto van der Harst  wil de kou uit ’t blauwe logo van Aegon, zo vertelde hij. Die ‘kou’ herkent de roeibond niet want Aegon is al jaren een enorm betrokken sponsor.

Sportwoordvoerder van de VVD, Rudmer Heerema, vertelt een prachtig verhaal over zijn eigen zwemcarrière in de schaduw van Pieter van den Hoogenband en zijn liefde voor sport in het algemeen. Dankzij zijn bevlogenheid en liefde voor sport en bewegen heeft sport een prominente plek in de Tweede Kamer.

Jacomine Ravensbergen en Marieke Westerhof houden een vurig pleidooi voor meer vrouwen in besturen. De huidige besturen zijn helaas geen afspiegeling van de diversiteit onder de leden. Hun boodschap is: vraag de vrouwen voor je bestuur. En aan de vrouwen: zoek een klankbord en meld je aan als mentor om je ervaring en kennis te delen. Het bestuur van de KNRB ondersteunt dit van harte en geeft volledige medewerking aan de acties die nodig zijn voor ‘gender equality’.

Het plenaire deel in de ochtend wordt afgesloten met de marathonprijs voor Aross en de persprijs voor het gehele para-team. Het hele jaar zorgden Corné de Koning, Merel L’Ami, Jan Klerks, Esther van der Loos en Alexander van Holk voor veel publiciteit voor het para-roeien (Alexander ontbreekt op de foto).

Tussendoor maken alle gasten een rondje langs de standhouders. En wat een prachtige plek had KNRB kledingsponsor Lorini.

Dertig verschillende workshops: van ‘meer grip op je financiën’ en ‘hoe maak ik mijn vereniging energie neutraal’ tot ‘verenigingshospitality’ en het ‘ontwikkelen van een strategie’.

André Bolhuis, voorzitter van NOC*NSF, splitst zijn speech in tweeën. Het eerste gedeelte als voorzitter van de sportkoepel en daarna een verhaal over zijn roeiverleden (bij Triton) en zijn liefde voor het roeien. ‘De roeibond is kritisch, maar betrokken en heeft een zichtbare rol binnen NOC*NSF.’

De historische quiz brengt mooie verhalen voort! Een tachtiger, zeventiger… et cetera. Hier vertelt Nienke van Zijp, topcoach, over haar vak en wat coachen zo bijzonder maakt.

Mobieltjes zijn toegestaan tijdens de quiz, lang leve de digitalisering! Allemaal online en het goede antwoord aantikken op de telefoon. Na de mini-film over 100 jaar roeien in Nederland, maakt dagvoorzitter Erik Peekel de winnaar van de quiz bekend: Triton. Zij krijgen een clinic op de vereniging door twee roeiers uit het Aegon Nationaal RoeiTeam.

En natuurlijk wordt er gezongen met z’n allen! Gelukkig maakt Merijn Soeters een filmpje.

Na afloop is er een feestelijke borrel met heerlijke hapjes én muziek! En de goody bag werd door alle genodigden hartelijk in ontvangst genomen en gewaardeerd. Met mooie herinneringen kijken we terug op onze verjaardag en speciale dank aan iedereen die heeft meegewerkt en in het bijzonder Aegon, onze hoofdsponsor.

 

Foto’s Merijn Soeters

 

 

Ontdek meer roeinieuws

Nieuws

AROSS en De Hertog organiseerden samen juniorenwedstrijd: 'een geslaagde dag'

Nieuws

ARB: Uitslagen & foto's

TeamNL Roeien

Nederland wint World Rowing Cup na successen op WCIII

Op de hoogte blijven van nieuws, roeiverhalen en topsport?
Ontvang de gratis nieuwsbrief!