Verenigingen

Elfwatertocht 12-14 juli

* Heel Nederland fossielvrij*

In het kader van Leeuwarden Culturele Hoofdstad 2018 zal van 1 t/m 14 juli heel Nederland worden aangemoedigd om fossielvrij te gaan reizen, zowel op de weg als op het water.

Elke dag zal één provincie aandacht besteden aan een duurzaam item. Op 12 juli is de provincie Overijssel aan de beurt; reden voor Steenwijker Roeivereniging ‘t Diep in Steenwijk om een driedaagse roeitocht te organiseren van Steenwijk naar Leeuwarden.

* Feestelijke eindparade*
Op 14 juli vindt een grote eindparade plaats; op de weg vanaf Nijtap over de Wâldwei en op het water vanaf Wergea. De weg- en watergebruikers zullen elkaar onder en in aquaduct Langdeel kruisen, onder het belangstellend oog van NOS-camera’s. De tocht eindigt met een groot feest bij het WTC in Leeuwarden.

* Guinness Book of Records*
Het moet de grootste duurzame waterparade ooit worden met wat voor vaarmiddel dan ook: elektrisch, solarboten, surfers, kano’s, suppers, zeilboten, desnoods zwemmers enz. enz. en …….. uiteraard roeiers. Het doel is om hiermee het Guiness Book of Records te gaan halen.

Daar wil je bij zijn toch?
Namens de organisatie nodigen we jullie van harte uit om mee te doen aan de Elfwatertocht. En verzoeken je dit bericht door te sturen naar roeiers binnen jullie vereniging die mogelijk geïnteresseerd zijn. Meer informatie vind je hier. Voor specifieke informatie en aanmelden, mail naar [email protected]

Ontdek meer roeinieuws

Nieuws

Nederlands kampioenen in de skiff en tweezonder

Nieuws

De recreatieve roeier zoekt verbinding, beweging en uitdaging

Nieuws

Calco Voorjaarsregatta: uitslagen & foto's

Op de hoogte blijven van nieuws, roeiverhalen en topsport?
Ontvang de gratis nieuwsbrief!