Verenigingen

Geen medaille op laatste roeidag

Het lukte de Holland Acht niet om nog een medaille toe te voegen aan de Nederlandse oogst voor het roeien. Mede door een slechte start, lukt het de ploeg niet om voor in het veld mee te doen. Ze moeten genoegen nemen met een vijfde plek. Eerder in de ochtend werd Sophie Souwer eerste in de B-finale. Lees hieronder meer over de laatste roeidag op de Olympische Spelen van Tokio.

Holland Acht

De Holland Acht sloot de Olympische Spelen voor zowel de Nederlandse roei-equipe als het gehele toernooi af. Na een indrukwekkende heat was het vertrouwen in de ploeg groot. Helaas hebben ze dit in finale niet kunnen laten zien en moeten de mannen genoegen nemen met een vijfde plek. De ploeg was niet sterk in de start en het lukte de boot niet meer om aan te haken bij de rest.

”Ik ga deze race niet terugkijken. Je traint hier zo hard voor. Jammer. Potentie voor goud was er, maar bij de start ging het mis.’’

Maarten Hurkmans

Vrouwen Skiff

Sophie Souwer kwam overtuigend als eerste over de finish in de B-finale vannacht. Hiermee dwingt ze een zevende plek af. Vanaf het begin liet Souwer zien dat zij meedeed met één doel: winnen. Kara Kohler (USA) en Carling Zeeman (CAN) deden hun best om het Sophie lastig te maken, maar zonder resultaat. Sophie liet zich niet van de wijs brengen.

“Mega gaaf om het zo af te sluiten. Ik heb vandaag mijn beste race gevaren van het toernooi. Gisteren was ik al tevreden, maar vandaag super verzagdigd en blij. Ik heb ondanks alles genoten van elke race.”

Sophie Souwer

Ondanks dat er vandaag geen medailles zijn gewonnen voor de Nederlandse roei-equipe, mag de Nederlandse ploeg trots zijn op de resultaten. Uiteindelijk worden er in totaal vijf medailles terug naar Nederland genomen: één keer goud (M4x), twee keer zilver (W4- & M2x) & twee keer brons (W2x & LW2x).

Resultaten

M8+ | 5e plek | Robert Lücken, Bram Schwarz, Mechiel Versluis, Maarten Hurkmans, Simon van Dorp, Jasper Tissen, Ruben Knab, Bjorn van den Ende en Eline Berger (s)
W1x | 7e plek | Sophie Souwer

Coverfoto: Orange Pictures / BSR Agency

Ontdek meer roeinieuws

TeamNL Roeien

Drie boten aan de start bij laatste kwalificatietoernooi Spelen

Nieuws

Marathonroeien in mei 2024

Nieuws

Raceroei Regatta 2024: foto's en uitslagen

Op de hoogte blijven van nieuws, roeiverhalen en topsport?
Ontvang de gratis nieuwsbrief!