Verenigingen

GEZOCHT: mannen die een jaar hard willen trainen voor WR op tandem

Het Human Power Team 10 heeft als doel om het wereldsnelheidsrecord fietsen te vestigen tijdens een wedstrijd in september 2020 in Amerika. Hiervoor zoekt dit team dat bestaat uit studenten van TU Delft, naar mannen die een jaar hard willen trainen voor een wereldrecord op een tandem.

Tijdens deze wedstrijd, genaamd Battle Mountain, strijden teams uit verschillende landen tegen elkaar met zelfgebouwde ligfietsen. Voorgaande jaren is er altijd gereden met een fiets voor één persoon. Dit jaar gaat het team een tandem produceren waarin twee mannelijke atleten zullen gaan fietsen.

De tandemfiets wordt zo ontworpen dat topsnelheden worden bereikt. De fiets is de Velox 10 en zal in een jaar tijd worden gebouwd door de studenten van de TU Delft. Echter gaan zij het wereldrecord van 117.6 km/uur niet behalen met enkel een goede fiets. Daarom zijn zij opzoek naar enthousiaste mannelijke atleten die een jaar lang hard wil trainen om dit record met een mede mannelijke atleet in handen te krijgen!

Omdat het fietsen in de Velox veel beenspierkracht en uithoudingsvermogen vereist, zijn roeiers voor ons ideale kandidaten om te rekruteren. Human Power Team 10 zoekt mannen die:

  • (Ex)wedstrijdroeiers zijn
  • Gemotiveerd zijn;
  • Beschikken over een goed sprintvermogen. Bij voorkeur gecombineerd met een goed uithoudingsvermogen;
  • Bereid zijn een jaar te trainen en een daarbij behorend dieet en trainingsschema te volgen; 
  • Bereid zijn met enige regelmaat naar Amsterdam en Delft af te reizen;
  • In augustus/september 2020 een maand beschikbaar zijn om naar Amerika af te reizen.

Ben je geïnteresseerd en enthousiast? Wil jij het snelheidsrecord graag op jouw naam schrijven? Meld je dan aan via de deze inschrijflink en wie weet sta jij volgend jaar in Battle Mountain!

Nadat je je hebt ingeschreven volgen er meerdere selectiedagen aan het eind van de zomer. Tijdens deze dagen zal je worden getest op fysieke en mentale capaciteiten. Wanneer je geselecteerd wordt, zal je een jaar lang intensief begeleid worden door ons team.

De studenten Bewegingswetenschappen van de VU Amsterdam zullen je maximaal gaan begeleiden op het gebied van voeding, conditie, kracht en psyche. Kortom alles wat nodig is om een topprestatie te kunnen leveren. Verder zullen de TU Delft studenten de tandemfiets perfect afstemmen op de afmetingen van de atleet. 

* Tot 24 augustus 17.00 uur kunnen atleten zich aanmelden voor het Human Power Team. Ga voor meer informatie naar: www.hptdelft.nl of mail naar [email protected]

Ontdek meer roeinieuws

TeamNL Roeien

Heats, 'races for lanes' en meer op dag 1 van World Cup II

Nieuws

Zo staat het ervoor in het Eerstejaarsklassement

TeamNL Roeien

Veertien Nederlandse boten aan de start van World Cup II

Op de hoogte blijven van nieuws, roeiverhalen en topsport?
Ontvang de gratis nieuwsbrief!