Verenigingen

Grote roeiwedstrijd op de Oude IJssel op 22 april

Zaterdag 22 april organiseert wsv De Ank een grote roeiwedstrijd op de Oude IJssel. Vanuit het hele land komen zo’n 50 roeiers naar Doetinchem om te kijken wie het snelst de 11,5 kilometer van Doesburg via Laag Keppel naar Doetinchem kan afleggen. De start is vanaf 11.30 uur in Doesburg. De roeiers hebben een klein uur nodig om Doetinchem te bereiken. De finish is vanaf ongeveer 12.15 uur bij de jachthaven in Doetinchem.

Toeschouwers zijn van harte welkom om de roeiers aan te moedigen. Een goede plek daarvoor is de burg bij Laag Keppel, waar de roeiers vanaf 12.00 uur langs komen. De finish is goed te bekijken
aan het Jaagpad in Doetinchem tegenover de jachthaven. De botenwagens van de roeiers worden op De Bleek geparkeerd en vanaf de flaneersteiger aan de Handelskade zijn de roeiers en de boten op de Oude IJssel goed te bekijken.

De Oude IJssel Race wordt speciaal georganiseerd voor één- en tweepersoons wedstrijdboten. De meeste roeiwedstrijden in Nederland hebben een lengte van 2 tot 6 kilometer, de Oude IJssel Race is één van de weinig langeafstandswedstrijden in Nederland. Waterschap Rijn en IJssel en Rijkswaterstaat hebben tussen 10.00 en 15.00 uur een vaarverbod ingesteld op de Oude IJssel tussen Doesburg en Doetinchem.

De wedstrijd wordt georganiseerd door de roeiafdeling van wsv De Ank in Doetinchem. Eerder dit jaar heeft de vereniging een nieuw botenhuis in gebruik genomen zodat er goede faciliteiten zijn om de sporters te ontvangen. Belangstellenden kunnen zaterdagmiddag ook een kijkje nemen bij wsv De Ank aan de Stokhorstweg.

Het is dit jaar voor het eerst dat de Oude IJssel Race onder auspiciën van de KNRB wordt georganiseerd. In 2015 en 2016 is de wedstrijd ook gehouden, toen was het een onderlinge wedstrijd tussen enkele roeiverenigingen in Oost-Nederland. De editie van dit jaar is georganiseerd in samenwerking met roeivereniging Daventria uit Deventer.

Het tijdschema, de baankaart, plattegronden en andere achtergrondinformatie kunt u vinden op
http://www.wsvdeank.nl/oudeijsselrace/

Ontdek meer roeinieuws

TeamNL Roeien

Heats, 'races for lanes' en meer op dag 1 van World Cup II

Nieuws

Zo staat het ervoor in het Eerstejaarsklassement

TeamNL Roeien

Veertien Nederlandse boten aan de start van World Cup II

Op de hoogte blijven van nieuws, roeiverhalen en topsport?
Ontvang de gratis nieuwsbrief!