Verenigingen

Herkansing voor Corné en Annika

Vannacht kwamen Corné de Koning en Annika van der Meer voor het eerst in actie tijdens de Paralympische Spelen. Ze eindigden als tweede in hun heat, net niet genoeg om zich direct te plaatsen voor de finale. Vrijdag op zaterdagnacht roeien zij daarom de herkansing.

Annika en Corné gingen goed van start en lieten de concurrenten gelijk zien waarvoor ze naar Tokio zijn gekomen. Echter gingen de Chinezen, Shuang Liu en Jijian Jiang, daar gelijk in mee. Al vrij snel werd duidelijk dat het een race tussen China en Nederland ging worden om als eerste over de finish te komen. Annika en Corné gaven alles om dichterbij de Chinezen te komen, maar in de laatste 100 meter werd duidelijk dat China hun plek niet weg ging geven. Met het uitzicht op een tweede plek spaarden van der Meer & de Koning hun krachten voor de herkansing van aankomende nacht.

“Het is niet de uitkomst waarop we hadden gehoopt en door de hitte waren het loodzware omstandigheden, maar de basis is gelegd en we zien wel ruimte voor verbetering.”

Annika van der Meer en Corné de Koning

In de tweede heat wonnen Laurence Whiteley & Lauren Rowles (Groot-Brittannië) naar verwachting de race. In 08.42.27 kwamen zij als eerste over de finish. Hiermee zijn ze vier seconden sneller dan de Chinezen die in de vorige heat als eerste over de finish kwamen. Oekraïne en Australië werden de nummer twee en drie in heat 2, beide zijn qua tijd sneller dan Annika en Corné in hun heat.

Vannacht hebben alle ploegen laten zien dat met één doel naar Tokio zijn gekomen, dit belooft wat voor de herkansingen. De herkansing is vrijdagnacht om 03:50 uur, Annika en Corné nemen het dan op tegen Canada, Polen, Australië en Brazilië.

Ontdek meer roeinieuws

TeamNL Roeien

World Cup III 2024: wie komen er in actie?

Nieuws

KNRB presenteert Olympisch roeipak en fanshirtcollectie 'ICONISCH'

Nieuws

Erasmiaans Gymnasium wint Nationaal Schoolroei Kampioenschap 2024

Op de hoogte blijven van nieuws, roeiverhalen en topsport?
Ontvang de gratis nieuwsbrief!