Verenigingen

Het is weer lente: kom ook roeien in Alkmaar!

Op zaterdag 31 maart organiseert ARZV Roei een lente-dag van 11.30 tot 13.30 uur. Iedereen – van jong tot oud – is welkom aan de Beverdam 1 in Alkmaar om een kijkje te nemen bij de leukste sportvereniging van Alkmaar en omgeving.

Bezoekers (van 10 tot 80 jaar) kunnen een kijkje nemen in de loodsen, eens op een ergometer zitten (een roeiapparaat), krijgen een rondleiding door een ervaren instructeur én kunnen zich opgeven voor een instructie-cursus. In de kantine staat de koffie, thee, frisdrank en wat lekkers klaar.

Roeien is een sport met veel mogelijkheden, je kunt alleen en in teamverband roeien. Een sport waarmee je je hele lichaam traint met weinig kans op blessures. Door te roeien train je op een ideale manier rug-, buik- , been- en armspieren.

Je kunt optimaal genieten van het buiten zijn. Een wekelijks trainingsrondje of een wat langere toertocht, met een koffiepauze onderweg. Fanatiekere roeiers kunnen mee doen aan wedstrijden. Er worden veel activiteiten georganiseerd, waarbij de gezelligheid voorop staat. Ook worden er regelmatig tripjes naar het buitenland ondernomen.

Roeien is…… met een boot het water op, genieten van de zon, de kleuren op het riet, de vrijheid voelen.

De ARZV bestaat al ruim 100 jaar en is de grootste roeivereniging in het noorden van Noord-Holland. Iedereen kan leren roeien en dat zie je ook terug in onze leden: van jong tot oud, van beginner tot oud-toproeier.

Voor de jonge roeiers heeft ARZV Roei een grote en actieve jeugdafdeling. Jeugd tussen de 10 en 18 gaat met elkaar het water op. Daarbuiten worden diverse activiteiten georganiseerd, zoals een filmavond of een brunch.

Meer weten over de lente-dag of opgeven voor instructie? Kijk dan op onze website: roei.arzv.nl. Of bel met Hinne den Engelsen : 0655971241.

Ontdek meer roeinieuws

TeamNL Roeien

Deze Nederlandse ploegen starten in Parijs

Nieuws

Winnaars van het KNRB Junioren Instroomklassement 2024

Nieuws

Deze ploegen winnen het KNRB Eerstejaars Klassement 2024

Op de hoogte blijven van nieuws, roeiverhalen en topsport?
Ontvang de gratis nieuwsbrief!