Verenigingen

Hoe is het nu met...? EXTRA

Wij zijn erg benieuwd hoe de roeigemeenschap omgaat met de gevolgen van de uitbraak van het Corona-virus. Laten we elkaar steunen en verder helpen in deze bijzondere situatie. Vandaag spreken we met Ross Goorden, voorzitter van de Utrechtse studentenroeivereniging A.U.S.R. Orca.

Wat is de impact van ‘Corona’ op je dagelijkse leven?
Een fulltime bestuursjaar ga je aan om jezelf uit te dagen, veel te leren en met een geweldige groep je vereniging vooruit te helpen. Al die dingen gaan nu nog steeds door, maar wel op een heel andere manier. Vergaderingen zijn digitaal, contact met bestuursgenoten veel minder spontaan, met je leden is het al helemaal lastig. Ik werk nu vrijwel alleen vanuit huis en kom bijna niet meer op de Driewerf. Verder veel bellen, videobellen en appen met iedereen en op die manier zoveel mogelijk Orcanen actief betrokken houden bij de vereniging.

Hoe heb je de gevolgen van de Corona-maatregelen verwerkt en wellicht omgezet in iets positiefs?!
Deze unieke omstandigheden geven in ieder geval een uniek lesje crisismanagement en -communicatie, op ongekende schaal. Dat is voor mij als bestuurs- en organisatiewetenschappen student super interessant om mee te maken. Daarnaast heb ik daardoor veel leuk contact met andere verenigingen (over soms minder leuke keuzes) en geeft het veel tijd om met beleidsmatige aspecten van de vereniging bezig te zijn (meerjarenplan, lobbystrategie en -organisatie en nog veel meer). 

Heb je steun aan familie, vrienden, collega’s: hoe slepen jullie elkaar erdoor?
Mijn huisgenoten hebben me heel goed opgevangen uit het drukke bestuursleven, we organiseren samen leuke dingen voor elkaar. Daarnaast videobellen we met het gezin en ook met mijn bestuursgenoten blijven we minstens twee keer per week digitaal vergaderen en andere leuke dingen doen.

Heb je een manier gevonden om toch fit te blijven, met (roei)sport bezig te kunnen zijn?
Een van onze eerstejaars roeiers heeft een klassementsapp ontwikkelt om roeiers onderling competitie aan te laten gaan met duurtrainingen. Heel tof! Helaas is mijn racefiets kapot, maar ik hoop deze week de eerste kilometers op nieuwe skates te kunnen maken en met een bestuursteam mee te strijden in ons klassement. Daarnaast trap ik wel eens een balletje of gooi een frisbee met huisgenoten.

Heb je nog een goede tip voor de lezers?
Haal door!
Er zijn voor veel mensen heel veel dingen niet meer mogelijk nu, maar probeer vooral vanuit een positieve benadering te kijken. Welke dingen die je normaal zou laten liggen kun je nu oppakken? Dat verschilt voor iedereen, ik haal bijvoorbeeld veel energie uit het kritisch bekijken van onze manier van besluitvorming, advisering en wie daar allemaal bij betrokken zijn. Iets wat ik al een aantal jaar voor Orca zou willen oppakken, maar waar ik nu echt de tijd voor heb. Begin gewoon met digitale afspraken inplannen, dan rolt het balletje vanzelf weer door.

Ontdek meer roeinieuws

TeamNL Roeien

Drie boten aan de start bij laatste kwalificatietoernooi Spelen

Nieuws

Marathonroeien in mei 2024

Nieuws

Raceroei Regatta 2024: foto's en uitslagen

Op de hoogte blijven van nieuws, roeiverhalen en topsport?
Ontvang de gratis nieuwsbrief!