Verenigingen

Hollands tintje bij 52e HOCR

Terwijl op de Bosbaan de Asopos Najaarwedstrijden / Aegon NK Groot plaatsvonden, was een select gezelschap Nederlanders in Boston voor de grootste roeiwedstrijd ter wereld, de Head of the Charles. We blikken terug met de leukste content uit Boston.

 

 

In Nederland is het een mooi herfstweekend, maar in Boston is het weer een stuk onstuimiger. De dag voor de races komt de regen met bakken uit de lucht vallen en ook tijdens het weekend is het soms een kwestie van schuilen of doorbijten.

Door de regen zullen de roeiers zich in ieder geval niet laten tegenhouden. Ze strijden namelijk om een van de mooiste roeimedailles die er zijn, aldus Rowing Related. Daar kunnen wij het niet mee oneens zijn!

Nog nooit op de Charles geweest? Een groep van Harvard maakte vlak voor de HOCR een 360 graden video op de rivier in Boston.

De HOCR is de grootste roeiwedstrijd ter wereld en natuurlijk trekt dit roeiers van wereldformaat aan. Ruben Knab is één van de Nederlandse Olympiërs in Boston, maar ook het thuispubliek komt aan hun trekken met olympiërs uit eigen land.

https://www.instagram.com/p/BL4nBC6FaCm/

https://www.instagram.com/p/BL8AlKij_8i/

De vlaggenschepen van dit weekend zijn zonder twijfel de ‘great eights’. Bij de mannen en de vrouwen zijn de beste roeiers wereldwijd uitgenodigd om plaats te nemen in de legendarische boot. Bij de mannen zien we een heel bekend gezicht: Peter van Wiersum stuurt de acht!

https://www.instagram.com/p/BL551AoBZCd/

Gedurende het weekend trekken de donkere wolken weg, maar desondanks zijn de omstandigheden voor de roeiers door de wind loeizwaar. Gelukkig zijn de roeiers ‘unbreakable’.

https://www.instagram.com/p/BL5-R9gglrd/

Naast bekende Olympiërs kom je langs de Charles ook genoeg bijzondere verschijningen tegen.

De Nederlandse afvaardiging presteert in Boston uitstekend! Zo worden Marieke Keijser en Annick Taselaar vijfde in een sterk deelnemersveld.

De mannen van Laga spannen de kroon met een overwinning in de Collegiate Eight klasse. Van harte! Ook Simon van Dorp, die sinds dit seizoen voor Washington roeit, grijpt met zijn universiteit de titel bij de Championship Eights.

https://www.instagram.com/p/BL7PvK_hnzn/

29 Olympische Spelen en 17 olympische medailles bij elkaar in één acht, dat is niet zomaar iets! Na afloop van de race sluit Peter zijn tweede deelname in de Great Eight af met een klein feestje.

Ontdek meer roeinieuws

Nieuws

Nederlands kampioenen in de skiff en tweezonder

Nieuws

De recreatieve roeier zoekt verbinding, beweging en uitdaging

Nieuws

Calco Voorjaarsregatta: uitslagen & foto's

Op de hoogte blijven van nieuws, roeiverhalen en topsport?
Ontvang de gratis nieuwsbrief!