Verenigingen

Indoorroei Challenge | Doe jij ook mee?

Op maandag 14 oktober start de KNRB met de Indoorroei Challenge 2019. Gedurende zeven weken word je klaargestoomd om het beste uit jezelf te halen tijdens het Nederlands Kampioenschap Indoorroeien (NKIR) op zaterdag 7 december in Amsterdam. Doe jij ook mee?

Ieder jaar doen er honderden roeiers van roeiverenigingen mee aan het Nederlands Kampioenschap Indoorroeien. Let op: dit jaar kun je ook deelnemen als je niet lid bent van een roeivereniging.

Je kunt op drie manieren meedoen:

INDIVIDUEEL

1000 meter challenge individueel
Zit je regelmatig op een roeiapparaat in de sportschool en wil je weten hoe je ervoor staat? Wil je gericht trainen voor deelname, dan is dit de challenge voor jou! Je ontvangt zeven weken lang een nieuwsbrief met een trainingsschema, informatie over hoe je moet roeien en motiverende tips van Nederlandse toproeiers. Met de nieuwsbrief word je klaar gestoomd om op 7 december zo hard mogelijk 1000 meter te roeien.

VRIENDENGROEP

1000 meter challenge voor vriendengroepen
Zin om je vrienden uit te dagen? Of ben je roeier en wil jij je vrienden laten ervaren, hoe tof jouw sport is? Dit is je kans, in een team van vier, ga je trainen voor de 4000 meter challenge. Ook hier ontvang je zeven weken lang een nieuwsbrief met trainingsschema, techniek informatie en tips. Samen train je voor de NKIR op zaterdag 7 december. Gezamenlijk leggen jullie 4000 meter af door tegelijkertijd 1000 meter te roeien. De winnaar is het team met de snelste tijd over 4000 meter.

ESTAFETTE TEAMS

2000 meter challenge voor estafette teams
Welk team kroont zich tot Amsterdams kampioen estafette roeien? In deze challenge nemen verschillende teams het tegen elkaar op! In een team van vier wordt zo snel mogelijk 2000 meter afgelegd. Iedere deelnemer roeit 500 meter om zo snel mogelijk terug te rennen en de volgende aan te tikken, die dan naar de ergometer rent voor zijn of haar 500 meter. De winnaar is het team die het snelst de 2000 meter heeft volbracht. Ook deze teams worden zeven weken lang voorzien van een nieuwsbrief met technische informatie en tips.

Enthousiast geworden voor één van de drie challenges?
Inschrijven kan via dit formulier. Met je aanmelding ontvang je een wekelijkse nieuwsbrief en sta je direct ingeschreven voor de NKIR op 7 december. Zien we jou aan de start?

Wil je meer informatie over indoorroeien kijk dan op de website van de KNRB.

Ontdek meer roeinieuws

Nieuws

EK 2024: negen Nederlandse boten aan de start

Nieuws

De 49ste OC&C Ringvaart Regatta: een van de langste roeimarathons ter wereld

Nieuws

Nederlands kampioenen in de skiff en tweezonder

Op de hoogte blijven van nieuws, roeiverhalen en topsport?
Ontvang de gratis nieuwsbrief!