Verenigingen

Internationale toppers trappen seizoen af tijdens Heineken Roeivierkamp

De Heineken Roeivierkamp vindt voor de 46e keer plaats op 10 en 11 maart 2018. Met 3.500 deelnemers en 10.000 toeschouwers is het de grootste roeiwedstrijd van Nederland met internationale allure. Grote namen uit binnen- en buitenland zullen op de Roeivierkamp voor het eerst dit seizoen hun vorm laten zien.

De Heineken Roeivierkamp is de aftrap van het Nederlandse roeiseizoen waar (internationale) toppers zich voor het eerst met elkaar meten. Op 10 en 11 maart vindt deze unieke roeiwedstrijd plaats op de Amstel. De wedstrijd is gebaseerd op een schaatsvierkamp. Gedurende het weekend worden verschillende afstanden verroeid welke allen van belang zijn voor de uiteindelijke uitkomst. Hierdoor biedt de wedstrijd spanning en sensatie: op iedere afstand kan een ploeg zich terugvechten voor de overwinning. Daarmee blijft het hele weekend voor zowel roeier als toeschouwer interessant.

Ploegen komen van heinde en verre om te participeren in deze strijd. Primeur dit jaar is de deelname van een spin-off van de zogenoemde Great Eight die op de Head of the Charles in Boston in actie kwam. Vier van de beste roeisters van de wereld zullen voor de gelegenheid in Amsterdam gezamenlijk in de boot stappen. Op initiatief van Lisa Scheenaard zullen dames uit de V.S. en Europese landen worden ingevlogen om te laten zien wat ze in huis hebben op de Amsterdamse Amstel. Uit Nederlandse hoek zullen eveneens niet de minste dames starten, zoals Olympisch kampioene Ilse Paulis, die uit zal komen in de acht van Nereus. Grote Olympische namen zullen ook bij de heren aan de start verschijnen, zoals de Italiaanse roeiers Di Costanzo en Abagnale die op de Olympische Spelen in 2016 brons wonnen in de twee zonder. Zij zullen het in de acht onder andere opnemen tegen een sterke Nereus acht met onder andere roeiers uit de winnende World Cup acht van Belgrado 2017. Naast deze highlights zullen veel meer toppers het seizoen aftrappen.

Ook op de kant is er voor roeier en toeschouwer genoeg te beleven. Bezoekers kunnen het evenement volgen vanaf zowel de Amsteldijk als de boulevard aan de Weesperzijde. Onder het genot van een hapje en drankje is de wedstrijd via een groot scherm te volgen.

We zien u graag daar! Wij raden u aan zaterdag of zondag tussen 15:00 – 18:00 uur te komen, de nationale en internationale toppers zullen dan strijden in de hoogste divisies.

Bekijk hier de promo van de Heineken Roeivierkamp 2018!

Samenvatting H4K

Wedstrijd: 46ste Heineken Roeivierkamp
Datum: 10 & 11 maart 2018
Locatie: A.S.R. Nereus
Amsteldijk 130a Amsterdam
Deelnemers: 3.500
Toeschouwers: 10.000
Website: www.roeivierkamp.com
facebook.com/roeivierkamp

Ontdek meer roeinieuws

TeamNL Roeien

Drie boten aan de start bij laatste kwalificatietoernooi Spelen

Nieuws

Marathonroeien in mei 2024

Nieuws

Raceroei Regatta 2024: foto's en uitslagen

Op de hoogte blijven van nieuws, roeiverhalen en topsport?
Ontvang de gratis nieuwsbrief!