Verenigingen

Join the team - Europride 2016

De Koninklijke Nederlandsche Roeibond (KNRB) vaart tijdens de EuroPride op 6 augustus 2016 mee met de Canal Parade door de Amsterdamse grachten. Roeien is op veel terreinen een schone sport. Wij zeggen niet alleen ‘nee’ tegen doping, maar zeker ook tegen (seksuele) intimidatie.

Roeien is de oudste olympische sport ter wereld. Daarom zijn we er ongelofelijk trots op om op de eerste dag van het olympische roeitoernooi in Rio de Janeiro aan deze kant van de wereld voor de honderdduizenden bezoekers van de wereldvermaarde botenparade uit te dragen dat roeien een sport is voor iedereen, wat je huidskleur, religie of seksuele voorkeur ook is. Het thema Join the Team, sluit helemaal aan bij deze gedachte.

De boot van de KNRB vaart op plek 44 in de grootste Gaypride van Europa. We varen op een groot ponton van 21 bij 4,5 meter en hebben plaats voor een heel mooie doorsnee uit de roeiwereld. We zijn er dan ook trots op dat we al vele aanmeldingen hebben vanuit het hele land van roeiers en roeisters die de diversiteit een warm hart toedragen. Met een goede DJ, een confettikanon, een rookmachine, ergometers en een bar gaat het een groot feest worden

join the team Europride 2016

Op de boot stralen we de diversiteit van de roeiwereld uit. Bij het roeien is iedereen welkom, wat je achtergrond ook is. Die diversiteit komt ook in de kleding tot uiting. De regenboogkleuren vormen daar de kern van.

Een aantal deelnemers zal op ergometers laten zien wat roeien is. Zij dragen een speciaal door Lorini ontworpen roeipakje.

Join the team Europride 2016 2

Er is nog een beperkt aantal plaatsen beschikbaar om je aan te sluiten bij onder andere Ronald Florijn, WU23 equipe roeiers, de voorzitter van de Roeibond en vele anderen.

Wil jij meevaren bij dit unieke evenement? Reserveer hier je kaarten!

Logo Europride 2016

Ontdek meer roeinieuws

TeamNL Roeien

Heats, 'races for lanes' en meer op dag 1 van World Cup II

Nieuws

Zo staat het ervoor in het Eerstejaarsklassement

TeamNL Roeien

Veertien Nederlandse boten aan de start van World Cup II

Op de hoogte blijven van nieuws, roeiverhalen en topsport?
Ontvang de gratis nieuwsbrief!