Verenigingen

KNRB en Missie H2 laten studentenroeiverenigingen verduurzamen richting 2030

Zestien studentenroeiverenigingen hebben in opdracht van de KNRB en Missie H2 deelgenomen aan de Missie H2 Energy Challenge. Tijdens de challenge zijn de verenigingen uitgedaagd om een plan te maken hoe zij hun CO2 uitstoot kunnen reduceren richting 2030 en het gebruik van waterstof. 

Middels de Missie H2 Energy challenge is geprobeerd om de sportwereld en de energiewereld nog meer naar elkaar toe te laten groeien, want waar gesport wordt, wordt energie opgewekt.

‘Missie H2 promoot waterstof als een belangrijke energiedrager en onderdeel van de energietransitie in de (nabije) toekomst waarin waterstof een belangrijke rol speel.’

Carolina Wielinga (Commissaris Marketing & Communicatie KNRB)

“Missie H2 promoot waterstof als een belangrijke energiedrager en onderdeel van de energietransitie in de (nabije) toekomst waarin waterstof een belangrijke rol speel. Middels deze challenge hebben we bewustzijn gerealiseerd bij de studentenroeiverenigingen om dit te realiseren op de verenigingen”, aldus Carolina Wielinga (Commissaris Marketing & Communicatie KNRB)

Om het beste resultaat te realiseren zijn de studenten ondersteund door mentoren van de partners van Missie H2. De inzet van de studenten en expertise van de partners hebben ervoor gezorgd dat de verenigingen direct stappen hebben ondernomen. Koelkasten en douchekoppen zijn vervangen, plannen voor zonnepanelen en laadpalen uitgewerkt en er werd onderzocht om de directe omgeving bij deze plannen te betrekken.

Uiteindelijk heeft T.S.R. Vidar uit Tilburg zich mogen bekronen tot winnaar van de Missie H2 Energy Challenge. Zij kunnen middels de waarde cheque van Missie H2 en Remeha een extra boost geven aan de gepresenteerde plannen om nog sneller te verduurzamen richting 2030.

‘De winnaar T.S.R. Vidar laat op een uitstekende manier zien hoe je de CO2 uitstoot van de vereniging integraal kunt reduceren.’

Jan Vlasblom (programmamanager sportaccommodaties NOC*NSF)

Jan Vlasblom, programmamanager sportaccommodaties bij NOC*NSF, licht toe: “Dank aan de KNRB en Missie H2 voor het organiseren van deze challenge, die verenigingen stimuleert tot verduurzaming! De winnaar T.S.R. Vidar laat op een uitstekende manier zien hoe je de CO2 uitstoot van de vereniging integraal kunt reduceren. Hierbij hebben zij goed gebruik gemaakt van de door NOC*NSF en Missie H2 aangeboden expertise. Wij wensen Vidar veel succes bij de realisatie van de plannen en hopen, dat deze vereniging een inspiratiebron is voor vele andere verenigingen.”

Ontdek meer roeinieuws

Nieuws

AROSS en De Hertog organiseerden samen juniorenwedstrijd: 'een geslaagde dag'

Nieuws

ARB: Uitslagen & foto's

TeamNL Roeien

Nederland wint World Rowing Cup na successen op WCIII

Op de hoogte blijven van nieuws, roeiverhalen en topsport?
Ontvang de gratis nieuwsbrief!