Verenigingen

KNRB tuint in 1 aprilgrap RV Iris

1 april… Je moet tegenwoordig extra alert zijn want de meeste grappen worden al weken voor de gróte dag opgestart. Zo ook bij roeivereniging Iris in Lisse. Hier zijn ze hartstikke blij met een houten vloot, althans normaliter.

Want voorzitter Erik Plantenberg informeerde alle leden via een enorme brandbrief over de aanwezigheid van boormeel afkomstig van houtwormen in de loods. Uiteindelijk bleek de ‘halve vloot’ aangetast te zijn. Iedereen werd verzocht op zaterdag 1 april te komen schoonmaken op de vereniging om erger te voorkomen!

Hierna volgde een mail naar KNRB accountmanager verenigingen Margriet Zietse, zij nam de de situatie heel serieus en schakelde direct de materiaal commissarissen van de verschillende verenigingen in. Direct volgde een adequaat advies (zie onderstaand). Toen hielden de aanstichters het niet meer en wederom stuurden zij een bericht naar Margriet.

“Beste Margriet, geen gebrek aan oplettendheid, maar jullie toonden een enorme betrokkenheid. In het kader van de actualiteit een fotootje van de aanstichters. Wij hebben er in ieder geval veel pret om gehad!!! Groet Erik”

Op het bondsbureau hebben we natuurlijk enorm gelachen! Gelukkig was het advies van nut voor Het Zeilend Scheehout in Glimmen. Helaas hebben ze daar echt last van houtworm, zij behandelen ook volgens onderstaand advies.

Wie o wie bedenkt volgend jaar een goede 1 aprilgrap?

Behandeling houtworm

  • Heel vervelend die houtworm, goed zoeken waar ze zitten. Met lantaarn en spiegel kaal hout zoeken in de boten.
  • Vooral kijken bij de stevens onder het kropstuk. Dat dekje daar wordt nog wel eens slecht gelakt.
  • Een boot die goed in de lak zit heeft geen last van worm.
  • Houtworm te lijf gegaan met een injectienaald en alle gaatjes volspuiten met anti wormspul.
  • De gaatjes kunnen ook volgespoten worden met verdunde twee componenten lak.
  • Is het hout zacht geworden door rottingen, dan boor je daar 1mm gaatjes in. Deze gaatjes vullen met dunne componenten. Let op, het hout moet wel droog zijn.

Foto RV Iris met o.a. Erik Plantenberg

Ontdek meer roeinieuws

TeamNL Roeien

Deze Nederlandse ploegen starten in Parijs

Nieuws

Winnaars van het KNRB Junioren Instroomklassement 2024

Nieuws

Deze ploegen winnen het KNRB Eerstejaars Klassement 2024

Op de hoogte blijven van nieuws, roeiverhalen en topsport?
Ontvang de gratis nieuwsbrief!