Verenigingen

KNSRB-kalender voor het goede doel

De Goededoelencommissie van de K.S.R.V. “Njord” zet zich met verschillende acties al jaren in voor goede doelen. Zo wordt er kleding en geld ingezameld voor landen die getroffen zijn door oorlog, een natuurramp of wordt er zoals vorig jaar een borrel georganiseerd waarvan de opbrengst naar Stichting Matchis ging.

Elk jaar houdt de commissie zich bezig met een aantal projecten. Een paar jaar geledenkwam de commissie op het idee een verjaardagskalender met de K.N.S.R.B. verenigingen uit te brengen. Wij hebben als Goededoelencommissie ‘22/’23 besloten om deze daadwerkelijk te gaan afmaken, verkopen, en de opbrengst te doneren aan het Prinses Beatrix Spierfonds.

De kalender

Op de verjaardagskalender krijgen alle zeven K.N.S.R.B. verenigingen een eigen maand. Op deze maand staat een foto waarin hun vereniging duidelijk naar voren komt. De besturen hebben vol enthousiasme hun favoriete foto opgestuurd. De eerste maand is gereserveerd voor het K.N.S.R.B. bestuur zelf en de overige vier maanden staan in het teken van wedstrijden die dan plaatsvinden. Zoals de Varsity en de Amstelbeker. We hebben Lotte Burgers benaderd om te vragen of we foto’s van haar mochten gebruiken voor de wedstrijdmaanden. Zij reageerde hier heel enthousiast op. We zijn onwijs enthousiast over hoe deze roei-verjaardagskalender is geworden.

Het Prinses Beatrix Spierfonds 

Wij als roeiers weten hoe belangrijk en fijn het is om te kunnen sporten. Helaas is dat niet voor iedereen zo. 20.000 mensen in Nederland hebben namelijk een spierziekte. Het Spierfonds zet zich in voor de genezing hiervan door het doen van wetenschappelijk onderzoek. Door het doen van onderzoek kunnen er medicijnen gemaakt worden, maar hier is geld voor nodig. Wij hopen met de verkoop van de kalender zoveel mogelijk geld op te halen om te zorgen dat er zoveel mogelijk mensen goed kunnen bewegen en sporten!

Verkoop

De kalender wordt voor slechts €7,50 verkocht in de webshop van de K.S.R.V. “Njord”. Je kunt de kalender natuurlijk ook kopen als je niet lid bent van een K.N.S.R.B. vereniging, maar wel van roeien houdt of het Spierfonds wil steunen.

De verkoop duurt tot en met 31 maart 2023.

Ontdek meer roeinieuws

TeamNL Roeien

Elf boten in actie bij A-finales World Cup II

TeamNL Roeien

Heats, 'races for lanes' en meer op dag 1 van World Cup II

Nieuws

Zo staat het ervoor in het Eerstejaarsklassement

Op de hoogte blijven van nieuws, roeiverhalen en topsport?
Ontvang de gratis nieuwsbrief!