Verenigingen

Nationale roeiwedstrijd op de Vecht bij Zwolle

Op zondag 10 juni 2018 wordt de jaarlijkse Zwolsche Vecht Regatta gehouden. Een nationale roeiwedstrijd georganiseerd door de Zwolsche Roei & Zeil Vereniging (ZRZV). Een vast element in de roeikalender van roeiend Nederland welke ieder jaar groeit in aantal deelnemers.

De route start op de Vecht (nabij de A28) en finisht in het Zwarte Water. Er zijn drie heats; één van drie en twee van vijf kilometer zodat deelnemers mogelijk 2x kunnen deelnemen in verschillende roeinummers. De eerste tijdrace start om 09.45 uur, de tweede heat om 12.00 uur en derde om 14:45 uur. Toeschouwers kunnen vanaf de Agnietenplas de wedstrijd eerste rang aanschouwen en de roeiers aanmoedigen langs de Vecht.

Deelnemers zijn leden van roeiverenigingen uit heel Nederland. De aantrekkingskracht van het prachtige roeiwater op de Overijsselse Vecht en de ambiance op de ZRZV zorgen ervoor dat deze wedstrijd nog altijd een groeiend aantal deelnemers heeft. In 2017 verdubbelde het aantal inschrijvingen tot een totaal van 117 ploegen en meer dan 300 deelnemers.

Ook dit jaar verwacht de organisatie weer een groot aantal deelnemers in vele roeinummers waaronder onder andere meerdere achten velden, dubbeltwee en dubbelvier. Hiermee is deze regatta een vast element in de roeikalender van de Nederlandse Roeibond.

De wedstrijdroute begint ongeveer bij het viaduct van de A28 over de Vecht. De roeiers roeien vanaf daar over de Vecht richting het Zwarte Water. De finish is ongeveer 100 meter voor het Zwarte Water. Het eerste blok start om 09.45 uur, het tweede blok om 12.00 uur en het 3e en laatste blok om 14:45.

Feestelijk evenement met wedstrijdelement
Bij deze roeiwedstrijd gaat het vooral om de eer en het plezier. En natuurlijk om te genieten van het mooie roeiwater en natuur rond Zwolle. Maar er worden ook medailles uitgereikt. Zo strijden bekende en onbekende roeiers tegen elkaar om de eerste plek in hun veld en het “blik” (medaille in roeitermen). Afgelopen jaar lag onder andere het dames acht project (project 2020) van Nico Rienks aan de start. Na afloop sluiten roeiers, toeschouwers en leden van de ZRZV het geheel feestelijk af met een barbecue en live muziek.

Ontdek meer roeinieuws

TeamNL Roeien

Deze Nederlandse ploegen starten in Parijs

Nieuws

Winnaars van het KNRB Junioren Instroomklassement 2024

Nieuws

Deze ploegen winnen het KNRB Eerstejaars Klassement 2024

Op de hoogte blijven van nieuws, roeiverhalen en topsport?
Ontvang de gratis nieuwsbrief!