Verenigingen

Nationale roeiwedstrijd op de Vecht bij Zwolle

 

Op zondag 11 juni 2017 wordt de jaarlijkse Zwolsche Vecht Regatta gehouden. Een nationale roeiwedstrijd georganiseerd door de Zwolsche Roei & Zeil Vereniging (ZRZV).Voorheen ging deze wedstrijd onder de naam “Zwarte Water Regatta”. Nu de route sinds vorig jaar over de prachtige Overijsselse Vecht loopt is de naam ook definitief aangepast.

De route start op de Vecht (nabij de A28) en finisht in het Zwarte Water. Er zijn drie heats; één van drie en twee van vijf kilometer zodat deelnemers mogelijk 2x kunnen deelnemen in verschillende roeinummers. De eerste tijdrace start om 09.30 uur, de tweede heat om 12.00 uur en derde om 15:00 uur. Toeschouwers kunnen vanaf de Agnietenplas de wedstrijd eerste rang aanschouwen en de roeiers aanmoedigen langs de Vecht.

Deelnemers zijn leden van roeiverenigingen uit heel Nederland. De aantrekkingskracht van het prachtige roeiwater op de Overijsselse Vecht en de ambiance op de ZRZV zorgen ervoor dat deze wedstrijd nog altijd een groeiend aantal deelnemers heeft (2016; 250 deelnemers).

De organisatie heeft daarom ook besloten om de roeinummers en categorieën uit te breiden. Zo kan kunnen junioren sinds dit jaar ook meedoen en is er een skiff roeiveld (eenpersoons boot) toegevoegd. Samen met de andere roeinummers, waaronder meerdere achten velden, dubbeltwee en dubbelvier is deze regatta een vast element in de roeikalender van de Nederlandse Roeibond.

De wedstrijdroute begint ongeveer bij het viaduct van de A28 over de Vecht. De roeiers roeien vanaf daar over de Vecht richting het Zwarte Water. De finish is ongeveer 100 meter voor het Zwarte Water. Het eerste blok start om 09.30 uur, het tweede blok om 12.00 uur en het 3e en laatste blok om 15:00.

Feestelijk evenement
Bij deze roeiwedstrijd gaat het vooral om de eer en het plezier. En natuurlijk om te genieten van het mooie roeiwater en natuur rond Zwolle. Maar er worden ook medailles uitgereikt. Na afloop sluiten roeiers en leden van ZRZV en de deelnemers het geheel feestelijk af met een barbecue.

Deze editie is extra feestelijk vanwege het lustrumjaar van de ZRZV. De Zwolsche Roei-en Zeilvereniging bestaat dit jaar 130 jaar!

Ontdek meer roeinieuws

Nieuws

Nederlands kampioenen in de skiff en tweezonder

Nieuws

De recreatieve roeier zoekt verbinding, beweging en uitdaging

Nieuws

Calco Voorjaarsregatta: uitslagen & foto's

Op de hoogte blijven van nieuws, roeiverhalen en topsport?
Ontvang de gratis nieuwsbrief!