Verenigingen

NSRF en KNRB werken aan perspectief voor seizoen 2021

De NSRF en de KNRB slaan de handen ineen om het perspectief voor komend seizoen uit te breiden. Op dit moment is het weer mogelijk voor roeiers tot en met 26 jaar om in ploegverband te trainen binnen de eigen vereniging. Dankzij online georganiseerde wedstrijden en sparsessies binnen verenigingen kunnen roeiers zich op dit moment al aan elkaar meten. De studentenroeifederatie en de roeibond zijn op dit moment ver gevorderd in het uitwerken van de volgende stap in de competitie voor komend seizoen. Uiteraard blijft de KNRB zich in de tussentijd ook inzetten voor het uitbreiden van de roeimogelijkheden voor leden vanaf 27 jaar.

Het organiseren van volwaardige wedstrijden (inclusief publiek, etc.), zal naar alle waarschijnlijkheid komend seizoen nog niet mogelijk zijn. Dit brengt te veel mensen bij elkaar en vereist een evenementenvergunning, welke nu niet afgegeven worden. Een oplossing hiervoor ligt er op de Willem-Alexander Roeibaan. Deze baan heeft een gebruiksvergunning waarbinnen het mogelijk is om kleinschalige wedstrijden te organiseren met de bestaande faciliteiten. In samenwerking met het Sportbedrijf Rotterdam wordt gewerkt aan een hoofdseizoen van 1 mei tot en met 4 juli, waarbij in alle tien de weekenden een kleine wedstrijd plaatsvindt voor een specifieke doelgroep. Dit is wel pas mogelijk zodra competitie tussen verschillende verenigingen weer toegestaan is, tot die tijd blijft de huidige opzet met online georganiseerde wedstrijden en lokale sparsessies het hoogst haalbare.

De bestaande wedstrijdorganisaties worden meegenomen in de opzet op de Willem-Alexander roeibaan en maken een belangrijk onderdeel uit van de realisatie. Deze opzet biedt de mogelijkheid voor een groot aantal doelgroepen om in competitief verband tegen andere verenigingen te starten. Wel roepen wij voornamelijk de master-roeiers en de niet wedstrijd-roeiende junioren op om aanvullend input te leveren voor komend seizoen. Deze twee doelgroepen kunnen in verband met de beschikbare capaciteit namelijk niet volledig meegenomen worden in deze opzet, de KNRB en NSRF zijn met beide partijen in gesprek om een oplossing hiervoor te vinden. Heb jij een aanvullend goed idee waar je ondersteuning van de KNRB of NSRF voor nodig hebt? Neem dan contact op!

De NSRF en KNRB verwachten eind maart een kalender te kunnen presenteren en de randzaken rondom de competities uitgewerkt te hebben. Uiteraard wordt er ook continu gewerkt aan mogelijkheden op andere roeiwateren om de capaciteit uit te breiden, hierover zijn echter nog veel onzekerheden.

Vragen over dit plan? Neem contact op met:

Ontdek meer roeinieuws

TeamNL Roeien

TeamNL Roeien op World Cup I: elf medailles

Nieuws

TeamNL Roeien op World Cup I: Dag 2

TeamNL Roeien

TeamNL Roeien op World Cup I: de Heats

Op de hoogte blijven van nieuws, roeiverhalen en topsport?
Ontvang de gratis nieuwsbrief!