Verenigingen

Orca Juniorenklassement 2016 op punt van beginnen

Met de Westelijke Regatta begint het Orca Juniorenklassement aan haar tweede seizoen. Het klassement is herzien en wordt dit jaar nog beter van opzet. Nieuw dit jaar, er zijn alleen wedstrijden over twee kilometer!

Naast de Westelijke Regatta kunnen ook tijdens de Damen, de Hollandia, de ARB en de zaterdag van de NSRF Slotwedstrijden punten verdiend worden door de junioren. Er wordt in het klassement onderscheid gemaakt in de velden J16, J18, M16 en M18. In alle vier de velden worden aan het einde prijzen toegekend aan de junioren die dit seizoen het best presteren. “Tevens is er voor elk veld een prijs voor de best presterende verenigingen,” vertelt Guus Beenhakker van het Orca Juniorenklassement.

Heldere puntentelling
Op basis van de ervaringen van 2015 is een aantal dingen in het klassement veranderd. Zo is onder andere gekozen om de puntentelling dit jaar doorzichtiger te maken en helderder te formuleren. De eerste tien junioren in een veld krijgen punten en de twee beste verenigingsresultaten gelden. De punten worden slechts toegekend op finaleplaatsen en in het geval van heats op gevaren tijden.

Deelname en prijzen
“We vinden dat het laagdrempelig moet zijn voor juniorenroeiers om deel te nemen aan het klassement. Daarom is deelname gratis en gebeurt automatisch wanneer een roeier zich inschrijft in een van de deelnemende velden. Als een roeier bij de beste tien in zijn veld eindigt krijgt hij punten,” licht Guus toe. “Op de zondag van de NSRF wordt een prijsuitreiking gepland, waarbij de verenigingsprijzen en de individuele prijzen uitgereikt worden. Hier wordt de wisselbeker uitgereikt en een nader te noemen prijs, zoals in 2015 het roeipakje voor de junioren en de gereedschapskisten voor de verenigingen.”

Informatie
Meer informatie over het klassement, de organisatie en de puntentelling is te vinden op www.juniorenklassement.nl. Dat er dit jaar vaak hard geroeid mag worden!

Ontdek meer roeinieuws

Nieuws

AROSS en De Hertog organiseerden samen juniorenwedstrijd: 'een geslaagde dag'

Nieuws

ARB: Uitslagen & foto's

TeamNL Roeien

Nederland wint World Rowing Cup na successen op WCIII

Op de hoogte blijven van nieuws, roeiverhalen en topsport?
Ontvang de gratis nieuwsbrief!