Verenigingen

Profieltest talenten aangepast

© Merijn Soeters - www.merijnsoeters.com

Al sinds enige jaren maken de profieltesten deel uit van het KNRB talentenprogramma. Ook dit jaar moeten talenten, die uitgezonden willen worden naar een FISA-evenement, twee keer een profieltest uitvoeren. Echter zijn de coronamaatregelen wederom aangescherpt. Door sluiting van trainingsruimtes is het niet voor iedereen mogelijk om alle afstanden van de profieltest uit te voeren.

Situatie gewijzigd

Daarom is het in deze situatie toegestaan om geen of een onvolledige profieltest aan te leveren. In eerdere berichtgeving moest de profieltest uiterlijk 20 december 2020 worden ingeleverd. We willen iedereen aanraden om zoveel mogelijk beschikbare data aan te leveren. Om alvast een (goed) beeld te krijgen in voorbereiding op de selecties voor o.a. de U23 en U19 toernooien aankomend seizoen.

De deadline voor de tweede profieltesten is  7 maart 2021. Voor iedereen die in aanmerking wil komen voor een internationaal toernooi, is het van belang dat hij/zij voor die tijd in ieder geval één profieltest aanlevert.

Profieltesten

De profieltesten bestaan uit vier onderdelen namelijk 100m, 1 minuut, 2000m en 6000m en kan goed ingezet worden als middel voor trainingssturing. Afgelopen jaar heeft Koen Levels, inspanningsfysioloog bij de KNRB, een presentatie gehouden over de profieltesten en de nut en noodzaak van deze testen. De powerpoint presentatie kun je op deze pagina vinden.

Inleveren profieltest

Belangrijk bij het afnemen van de test is om naast het gewicht van de atleet en de tijd, ook het vermogen, de afgelegde meters en het tempo te noteren. Inleveren van de resultaten kan hier via onderstaande link.

Voor vragen, neem gerust contact op met: [email protected].  

Ontdek meer roeinieuws

Nieuws

De recreatieve roeier zoekt verbinding, beweging en uitdaging

Nieuws

Calco Voorjaarsregatta: uitslagen & foto's

TeamNL Roeien

TeamNL Roeien op World Cup I: elf medailles

Op de hoogte blijven van nieuws, roeiverhalen en topsport?
Ontvang de gratis nieuwsbrief!