Verenigingen

Roeifoto van 2018

TADADADA & TROMGEROFFEL! De winnaar van de roeifoto van de week 2018 is bekend!

Afgelopen week kwamen roeifotograaf Merijn Soeters en toproeier (en zeer verdienstelijk amateurfotograaf) Kaj Hendriks bij elkaar om de 52 weekfoto’s van 2018 te beoordelen.

De opdracht was: kies de nummers 1 t/m 3. En dat is gelukt! Er werd flink gediscussieerd, maar er was geen twijfel over de nummer 1: de kinderen van TOR. De nummer 2 is het Hollandse plaatje van Voorne Putten en er is een gedeelde 3e plek voor Bart en Roeland. Zij fotografeerden beiden het bruggetje bij E.S.R. Thêta. Het juryrapport lees je bij de verschillende foto’s.

Supergefeliciteerd allemaal en we zien jullie nieuwe foto’s graag verschijnen❤️!

1e PLEK, Rob Janssen, TOR

Het juryrapport – Kaj en Merijn waren het er samen over eens dat ze nog nooit zo’n foto hadden gezien. Kaj: ‘Een uniek moment! Er is totaal niet geposeerd of gezocht naar het juiste moment om de foto te maken. Je wordt er blij van.’ Merijn ziet de toekomst van het roeien: ‘De focus ligt niet op de kinderen. De fotograaf heeft het gedurfd om niet in te zoemen en de hele riemen te fotograferen. Het is technisch een sterke foto. De belichting is heel mooi, je wilt direct dat het zomer wordt. Ik had deze foto zelf heel graag willen maken!’

Matthijs van der Schoot van roeivereniging van Voorne Putten

2e PLEK, Matthijs van der Schoot, rv Voorne Putten

Het juryrapport – Merijn: ‘De indeling van deze foto is mooi. Het klopt precies dat de windmolens in de wolken staan en de bomen kaderen de windmolens.’ Kaj krijgt direct zin om te gaan roeien: ‘De weerspiegeling in het vlakke water is heel mooi. Je krijgt een gevoel van snelheid. Als je van veraf kijkt, denk je dat de roeister heel hard gaat. Ik kan me wel identificeren met de roeister die nog een beetje ongemakkelijk in de boot lijkt te zitten.’ De heren zijn het er over eens dat de fotograaf het goed getimed heeft. ‘Het water dat opspat is heel mooi.’

Gedeelde 3e PLEK, bruggetje bij Thêta door Bart Heemkerk (herfst) en Roeland van Witzenburg (zomer)

Juryrapport – Kaj noemt het bruggetje op foto nummer 3 en 4 het meest fotogenieke roeibruggetje van 2018! ‘De rust die het uitstraalt en het groen, dat is heel mooi.’ Merijn: ‘Beide fotografen bewijzen dat het loont om ’s ochtends vroeg je bed uit te stappen om te gaan fotograferen en dat zoen ze op geheel eigen wijze. Bart (de herfstfoto) laat zien dat het standpunt heel belangrijk is. Laag bij het water fotograferen geeft een mooi resultaat.’ Kaj over de de foto in de zomer: ‘Doordat je tegen de zon in fotografeert, zie je de mist over het water en dat maakt het af.’ Merijn merkt nog op dat het licht en roeiwater in Eindhoven uniek is.

Ontdek meer roeinieuws

TeamNL Roeien

Drie boten aan de start bij laatste kwalificatietoernooi Spelen

Nieuws

Marathonroeien in mei 2024

Nieuws

Raceroei Regatta 2024: foto's en uitslagen

Op de hoogte blijven van nieuws, roeiverhalen en topsport?
Ontvang de gratis nieuwsbrief!