Verenigingen

Roeiliefdes - love is in the air!

Bijna honderd reacties onder de Facebookberichten over de roeiliefdes in Nederland. Fantastisch. We ontvingen zelfs een reactie vanuit British Rowing. In Engeland zijn ook veel roeisetjes. Negen roeiliefdes voor je op een rij: kijk naar de mooie beelden en lees de verhalen!

Afgelopen zomer, op 4 juni, om precies te zijn, trouwen Noortje Festen en Gijs Hoogerwerf. Alle twee roeien ze bij KGR De Hunze in Groningen. Vandaar ook de Hunze bladen -:). Nu woont het net gehuwde stel in Boston, maar in november komen ze weer terug. Op de genodigdenlijst veel bruiloftsgasten met een roeiachtergrond: de Hunze, (oud) Gyas en (oud) Aegir. Om verwarring te voorkomen mailt Gijs nog het volgende: ‘Oh trouwens, de kinderen op de foto zijn niet onze kinderen, maar twee nichtjes en een petekindje.’ De foto is van Stephan Keereweer (www.degrotedag.net)

Dit is de trouwfoto van Herma Constandse en Ernst Jan Bik. Zij leren elkaar leren kennen bij De Delftsche Sport omstreeks 1951/1952. Helemaal precies weet Herma het niet meer. Op woensdag 11 april 1956 stappen Herma en Ernst Jan in de huwelijksboot. Het is een koude dag met zo’n 4 graden op de thermometer, maar daar heeft het stel helemaal geen last van. In 1967 komt Ernst Jan, tijdens een demonstratievlucht voor Fokker, om het leven op de Filipijnen.

Deze selfie is van Marieke Bal en Willem Hagemans. Het begint in het seizoen 2005/2006 toen Marieke als roeister in de boot stapt bij TSR Vidar en Willem als coach komt invallen. Hij blijft maar invallen, achteraf blijkt dat hij Marieke wel heel erg leuk vindt. Ze hebben een fijne zomer, maar toen ze daarna intraining gingen, blijkt het slechts een zomerliefde. Marieke en Willem verliezen elkaar uit het oog totdat er in 2016 ineens Facebook contact is. Marieke woont in Londen en Willem wil met Vidar-dames aan een Britse roeiwedstrijd meedoen. In Londen slaat de vonk direct over. Ze blijven nog even latten, maar de afstand voelt voor beiden niet goed. Inmiddels coacht Willem junioren bij Kings Ely School in Cambridge en werkt Marieke bij British Rowing!

In 2003 vindt het junioren WK plaats in Schinias. Daar zien Katie Steenman en Julien Bahain elkaar voor het eerst. Al snel gaat Julien op de versiertoer, maar Katie heeft absoluut geen belangstelling voor een Fransman. Ze blijven elkaar tegenkomen op allerlei toernooien en worden vrienden. Julien doet nog wel wat pogingen om van vrienden lovers te worden, maar tevergeefs. Na wat omzwervingen beseft Katie dat ze toch wel iets meer voor Julien voelt dan alleen vriendschap en vertelt hem dat na een WC in Luzern. Tja, dat wordt veel heen en weer gereis en uiteindelijk trekt Katie in bij Julien in Toulouse. Als Julien de kans krijgt om voor Canada te roeien als Frans-Canadees verhuizen ze naar Canada. Voorlopig roeit Julien nog steeds voor Canada en werkt Katie als junioren roeicoach en programma manager in Victoria op Vancouver Island.

Paul van Heugten is voorzitter van RV Rijnmond en een van de redactieleden van het blad Roei!. Het is nog maar vijf jaar geleden dat zijn vrouw Carla van Deutekom hem eindelijk in een roeiboot krijgt. Paul heeft direct de smaak te pakken: ‘Sindsdien ben ik niet meer uit de boot geweest’. In 2017 ervaart het stel, na 32 jaar, een nieuw hoogtepunt in hun huwelijk: samen de Ringvaart Regatta roeien! Op de foto Carla en Paul tijdens hun huwelijk op 17 oktober 1985.

Manager Sportparticipatie van de KNRB, Kristel Kooij ontmoet haar grote liefde Erik Landman bij Okeanos. Ze draaien lang om elkaar heen, maar uiteindelijk trouwen de twee in Toscane! Een intieme Italiaanse bruiloft, eten aan lange tafels en nog meer eten, met vrienden en familie. Gelukkig kan Kristel haar jurk een tweede keer aan! Bij terugkomst in Nederland is er een groot feest… natuurlijk bij Okeanos, waar het allemaal begon. Het sportieve stel arriveert vanzelfsprekend op de coachfiets!

In deze Overnaedsche Twee zitten Piet Kunst en Irene Kunst-Janssens. Na de huwelijksvoltrekking lag de huwelijksboot van Proteus, genaamd Hopeloos, in de singel voor de kerk.  Tijdens zijn bestuursjaar bij Proteus leert Piet Irene kennen, die in het bestuur van Asopos actief is. Inmiddels zijn Irene en Piet al meer dan dertig jaar getrouwd. Nu volgen hun drie (roei)kinderen… Afgelopen september was er een Orcahuwelijk en wellicht volgen nog een Skøll en Lagabruiloft! Trouwens, de Hopeloos, vaart nog steeds!

Op de valreep krijgen we nog een foto van Freek de Groot. Hij vormt sinds september 2016 een roeisetje met Sonja Gaalswijk. Zoals hij zelf zegt: “Een geweldige meid!” Freek en Sonja leren elkaar kennen bij de Cadetten Roei en Zeil Vereniging Dudok van Heel in Breda. Aangetrokken tot het het water, de sport en elkaar! 😉

En nummer 9 via Facebook: Teun Lijnkamp en Marieke Lijnkamp Pluijmert. Ze leren elkaar kennen bij Thêta in Eindhoven. Op 4-4-2015 is de grote dag, en ze zijn nog steeds verliefd én gelukkig getrouwd!

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1645388445477113&set=p.1645388445477113&type=3&theater

 

Ontdek meer roeinieuws

Nieuws

Bezoek tijdens de Spelen Het Scheepvaartmuseum: "Iconen op het water"

TeamNL Roeien

World Cup III 2024: wie komen er in actie?

Nieuws

KNRB presenteert Olympisch roeipak en fanshirtcollectie 'ICONISCH'

Op de hoogte blijven van nieuws, roeiverhalen en topsport?
Ontvang de gratis nieuwsbrief!