Verenigingen

Roeivereniging De IJssel verbindt Hanzesteden tijdens Hanzedagen

De Internationale Hanzedagen is een groot evenement (https://www.hanze2017.nl/nl/) waar volgende maand zo’n 300.000 bezoekers verwacht worden. Tijdens de Hanzedagen vindt er ook een bijzonder evenement buiten de stad Kampen plaats. Op zaterdag 17 juni organiseert namelijk de Kamper roeivereniging De IJssel een roeimarathon op de IJssel met als thema ‘Water verbindt’.

Met 20 boten en 120 roeiers van roeiverenigingen uit de Hanzesteden aan de IJssel, wordt met deze tocht de verbondenheid van die steden tot uitdrukking gebracht, zoals het in vroegere tijden tijdens het Hanzeverbond ook moet zijn geweest. Waar eeuwen geleden Koggen over de IJssel voeren met bier, boter en haring gaan dan roeiboten de zelfde weg bevaren met roeiers als ‘vracht’.

Leden van de roeiverenigingen Isala (Zutphen), Daventria (Deventer), ZRZV (Zwolle) en De IJssel (Kampen) roeien op zaterdag vanaf Zutphen over de IJssel naar Kampen, een afstand van 68 kilometer.

De start is om 8:00 uur en als alles volgens plan verloopt komen de boten om 16:00 uur Kampen binnenvaren, waar ze met muziek worden onthaald. Nadat de roeiers zich hebben laten zien aan het talrijke publiek worden boten en roeiers ontvangen bij de accommodatie van de Kamper roeivereniging aan het Ganzendiep. Met een stevige roeiersmaaltijd wordt de dag hier feestelijk afgesloten.

Om dit evenement mogelijk te maken heeft De IJssel tijdens de onlangs gehouden ‘Tohopesate’ mooie overeenkomsten gesloten met Van Lente catering en Johns Wear. Ook Pankra en Terpstra Hypotheken ondersteunen dit bijzonder onderdeel van de Hanzedagen. Roeivereniging De IJssel hoopt nog enkele ondernemers te vinden die dit mooie initiatief willen ondersteunen.

Ontdek meer roeinieuws

Nieuws

De 49ste OC&C Ringvaart Regatta: een van de langste roeimarathons ter wereld

Nieuws

Nederlands kampioenen in de skiff en tweezonder

Nieuws

De recreatieve roeier zoekt verbinding, beweging en uitdaging

Op de hoogte blijven van nieuws, roeiverhalen en topsport?
Ontvang de gratis nieuwsbrief!